‘Samsung Galaxy S10, LG G8 vervangen speakers met trillende schermen’

Thomas Haenen
13 juni 2018, 12:31
1 min leestijd
‘Samsung Galaxy S10, LG G8 vervangen speakers met trillende schermen’

Samsung en LG experimenteren met nieuwe schermen die geluid kunnen doorgeven via trillingen. Die technologie is vanaf volgend jaar mogelijk al in smartphones als de Samsung Galaxy S10 en LG G8 te vinden.

Lees verder na de advertentie.

‘Geen LG G8 en Samsung Galaxy S10 speaker voorop’

Zowel Samsung als LG experimenteren met schermen die ‘bone conducting’ of beengeleiding ondersteuning, zo meldt ETNews. Daarmee trilt en vibreert een scherm op zo’n manier dat je geluid hoort als je je oor tegen het display houdt. De vibraties worden via je jukbeenderen naar je oren geleid en klinken dus hetzelfde als normaal geluid. Voor jou is het kraakhelder, maar je omgeving hoort niets.

Volgens de bron hopen beide bedrijven de technologie begin volgend jaar al in smartphones te implementeren. Als dat klopt, zien we de feature waarschijnlijk terug in de opvolgers van de Samsung Galaxy S9 en LG G7 ThinQ. Beide smartphones staan gepland voor het voorjaar van 2019.

LG G7 ThinQ

De technologie heeft als voordeel dat de speaker op de voorkant van het toestel, boven het scherm, niet meer nodig is. Die speaker is nu nog vereist om je gesprekspartner te horen tijdens een telefoontje, maar als het scherm trilt kan de speaker weg. Dat maakt het voor fabrikanten een stuk makkelijker om een telefoon met een voorkantvullend scherm te maken.

LG’s huidige vlaggenschip heeft een inkeping bovenaan het beeld voor de camera, speaker en enkele sensoren, terwijl Samsung zwarte balken heeft aan weerszijden van het scherm. Als de Samsung S10 en LG G8 geen speaker voorop hebben, kunnen de fabrikanten die balken en inkepingen krimpen, of mogelijk zelfs helemaal weglaten.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: ETNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G8 ThinQ
LG G8 ThinQ

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu