De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Samsung brengt geen Galaxy S22 FE meer uit’

Tim Ligterink
16 juni 2022, 11:02
2 min leestijd
‘Samsung brengt geen Galaxy S22 FE meer uit’

De volgende versie van Samsungs FE-smartphone lijkt niet meer te komen. De Fan Edition-smartphones hadden dezelfde hardware als de Samsung S-serie, maar met een lager prijskaartje. Daar komt misschien een einde aan.

Lees verder na de advertentie.

‘Geen Samsung Galaxy S22 FE’

Volgens website Sammobile komt Samsung dit jaar niet met een Galaxy S22 FE. Dat vernemen zij van ‘meerdere bronnen’. De kans is zelfs groot dat er in de toekomst helemaal geen FE-modellen meer komen. Daarmee zou Samsung ‘maar’ twee keer zo’n toestel hebben uitgebracht: de S20 FE en S21 FE.

Bij de vorige Fan Edition-telefoons kwamen ruim voor aankondiging al legio geruchten, lekken en renders naar buiten. Nu, bijna vier maanden na de release van de S22, is er nog geen spoor van de Galaxy S22 FE. Wel gingen er geruchten over de chip van de S22 FE, maar die lijken nu minder waarschijnlijk.

samsung galaxy s21 fe review
Samsung Galaxy S21 FE

Daarnaast is Sammobile zelf op zoek gegaan naar eventuele sporen die duiden op het bestaan van de Galaxy S22 FE. Er werd bijvoorbeeld gezocht op ‘SM-S900’: het vermoedelijke modelnummer van de telefoon. Ook daar werd niets over gevonden. Het lijkt er dus op dat Samsung heeft besloten geen nieuwe versie meer uit te brengen.

Waarom de S21 FE-telefoon geen opvolger krijgt, is niet bekend. Het kan te maken hebben met de plaatsing van het toestel in de markt. De S21 FE kwam namelijk pas bijna een jaar na de reguliere Galaxy S21 uit. Kort daarna ging de aandacht alweer naar de nieuwe Samsung Galaxy S22-serie. Samsung was dus misschien te laat met de S21 FE. 

Het eerste jaar dat Samsung een FE-versie van hun S-lijn uitbracht, waren ze er sneller bij. Ze lanceerden de S20 FE al in september 2020. Hetzelfde jaar als de reguliere Galaxy S20 dus. Naar onze mening een betere planning. 

Meer over de Fan Edition-toestellen

De FE-modellen uit de Galaxy S-serie lijken veel veel op de reguliere, maar duurdere S-telefoons. Op sommige vlakken wordt er dan ook duidelijk op kosten bespaard. Denk bijvoorbeeld aan de plastic behuizing en minder goede camera’s. Op andere vlakken waren de toestellen hetzelfde of zelfs beter. Zo had de S21 FE bijvoorbeeld een grotere accu en betere selfiecamera dan de normale S21. 

Android Planet vergelijkt: Samsung Galaxy S21 FE vs Galaxy S21

Ben je benieuwd naar het ‘laatste’ FE-model? Lees dan onze review van de Galaxy S21 FE. Hieronder vind je het laatste Samsung-nieuws.

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy S21 FE

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu