Geen YouTube voor Belgische kopers van HTC Magic

HTC Magic Proximus
Mensen die in HTC Magic kopen via Belgacom/Proximus krijgen een toestel waarop de YouTube-applicatie ontbreekt. Dit werd ontdekt door een Belgische tipgever, die er pas na het uitpakken achter kwam. In de winkel was niet verteld dat YouTube zou ontbreken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Op de website van Proximus staat enkel in kleine lettertjes: ‘YouTube niet in alle landen beschikbaar’. Operators en toestelmakers hebben de mogelijkheid om de Android-firmware aan te passen, door bijvoorbeeld bepaalde Google-applicaties weg te laten of snelkoppeling naar een eigen portal toe te voegen. Belgische kopers van de HTC Magic hebben nu op geen enkele manier de mogelijkheid om YouTube-video’s op de Magic te bekijken. Het achteraf installeren via de Android Market is namelijk niet mogelijk. Ook de mobiele website werkt niet op de HTC Magic van Proximus.

Belgen die willen protesteren tegen deze maatregel kunnen morgen terecht op een Android-party in Brussel, waar ook een manager van Proximus aanwezig zal zijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.