De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op je bundel!

‘Google verplicht fabrikanten tot twee jaar Android-beveiligingsupdates’

Thomas Haenen
25 oktober 2018, 10:43
2 min leestijd
‘Google verplicht fabrikanten tot twee jaar Android-beveiligingsupdates’

Google heeft nieuwe contracten afgesloten met vrijwel alle grote fabrikanten om beveiligingsupdates te garanderen. Dat betekent dat steeds meer toestellen langer en beter beschermd blijven.

Lees verder na de advertentie.

Gegarandeerde Android-beveiligingsupdates in contract vastgelegd

Android-fabrikanten worden vanaf dit jaar door Google verplicht om minstens twee jaar beveiligingsupdates uit te brengen voor hun smartphones, zo meldt The Verge. Het zoekbedrijf heeft nieuwe contracten afgesloten met verschillende hardwaremakers, waar voor het eerst eisen rondom beveiligingsupdates in staan. Google geeft elke maand zo’n update vrij, maar tot nu toe brengt lang niet elke fabrikant de software vervolgens uit naar zijn toestellen.

Gegarandeerde Android-beveiligingsupdate

Daar komt met het nieuwe contract verandering in. Dat verplicht fabrikanten om minstens eens in de negentig dagen een beveiligingsupdate uit te brengen voor elke smartphone. In het eerste jaar na release moeten er minimaal vier updates verschijnen. In het tweede jaar is die eis wat minder hard, maar Google wil nog steeds dat bedrijven de beveiligingsupdates uitbrengen tot een volle twee jaar na de release.

Voor elke smartphone

Sinds 31 januari 2018 gelden de nieuwe maatregelen al voor elke smartphone die meer dan 100.000 keer verkocht is, maar vanaf januari 2019 past Google de eis toe op elke Android-smartphone en -tablet die verkocht wordt. In het contrast is vastgelegd dat fabrikanten die niet aan de eis voldoen in de toekomst mogelijk geen Android-smartphones met Google-apps meer mogen uitbrengen.

Welke bedrijven het contract allemaal ondertekend hebben, is onbekend. De kans is echter groot dat vrijwel alle fabrikanten die in het Westen verkrijgbaar zijn de verplichtingen moeten volgen. Voor velen van hen is dat niet echt een probleem: onder andere Samsung, Huawei, Nokia, Sony en Motorola brengen bijvoorbeeld al updates uit volgens een schema dat voldoet aan Googles eisen. Bij andere bedrijven, zoals Alcatel en LG, verschijnen de updates voor goedkope smartphones niet altijd even regelmatig.

Ook interessant: dit komt er kijken bij het maken van een beveiligingsupdate

Lees meer over Google

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's