Gelderse gemeente brengt bomen in kaart met Android

Redactie
27 mei 2009, 16:13
1 min leestijd
Gelderse gemeente brengt bomen in kaart met Android
voorst

De Gelderse gemeente Voorst is de eerste overheidsorganisatie die een proef gaat uitvoeren met een ‘Google-telefoon’. Het gaat om de G1, die onder andere gebruikt zal worden voor het groenbeheer. Groenbeheerders kunnen in het veld een foto maken van een boom en gelijktijdig inspectiegegevens invoeren. De G1 voegt zelf de locatie toe, zodat er per uur meer bomen kunnen worden geïnspecteerd.

De applicatie is gemaakt door de Stichting GemGids en heeft interesse gewekt van andere deelnemers. Zo willen ze bijvoorbeeld Android-applicaties ontwikkelen waarmee de burger foto kan maken van schade of overlast in de eigen woonwijk. Losse stoeptegels of defecte lantaarnpalen kun je op die manier met één druk op de knop melden bij provincie of gemeente.

Lees verder na de advertentie.

Media Plaza gaat samen met het ministerie van Economische Zaken een werkbezoek aan de gemeente Voorst organiseren. Ambtenaren kunnen dan zie hoe ze open standaarden en open source-software in het geo-werkveld kunnen toepassen. De G1 is gekozen omdat het gebruik maakt van een open source besturingsssyteem. De gemeente Voorst bestaat uit 12 dorpskernen, waaronder Terwolde, Twello en Wilp. De gemeente heeft met GemGids een overheidsloket voor burgers geopend.

Via: Nederland Open in Verbinding
Tipgever: Michiel

Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's