‘Gelekte foto’s tonen Google Pixel 3 Lite met plastic behuizing’

Wouter Nijsen
26 november 2018, 11:21
2 min leestijd
‘Gelekte foto’s tonen Google Pixel 3 Lite met plastic behuizing’

Het wordt steeds aannemelijker dat Google binnenkort de goedkopere Pixel 3 Lite uitbrengt. Online zijn nieuwe foto’s verschenen, waarop de Google-telefoon naast verschillende andere smartphones is gelegd. Bekijk de beelden hier.

Check de Google Pixel 3 Lite-foto’s

De foto’s zijn gepubliceerd door website Wylsa.com en op Twitter gedeeld door de bekende smartphonelekker Ben Geskin. Op de foto’s wordt de Google Pixel 3 Lite vergeleken met een aantal smartphones, zoals Googles eigen Pixel 3 XL, de iPhone XR en originele Pixel. Hierdoor is goed te zien wat het formaat van de Pixel 3 Lite is, maar zien we ook de plastic behuizing.

In tegenstelling tot de Pixel 3 en 3 XL heeft de Lite-versie geen behuizing van glas, maar van een goedkoper materiaal. Ook zijn de schermranden een stukje dikker. Google doet dit hoogstwaarschijnlijk om de prijs te drukken, omdat de Pixel 3 Lite honderden euro’s goedkoper zou zijn dan de reguliere Pixel 3 en 3 XL.

Geskin schrijft op Twitter dan ook dat de Pixel 3 Lite een versimpelde versie is van het vlaggenschip en beschikt over een minder krachtige Snapdragon 670-chip, met 4GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Vooral dat laatste is aan de karige kant. Wel zou de smartphone beschikken over dezelfde camera als de Pixel 3 (XL), en dat is een groot pluspunt. Die camera behoort namelijk tot de beste van dit moment. Ook heeft de Pixel 3 Lite gewoon een koptelefoonaansluiting, terwijl deze poort ontbreekt bij zijn duurdere broers.

Het is nog onduidelijk wanneer Google de Pixel 3 Lite aankondigt en wat de smartphone precies gaat kosten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app om op de hoogte te blijven.

Bekijk ook de Google Pixel 3 XL videoreview

→ Of lees de geschreven Google Pixel 3 XL review

Het laatste nieuws over Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's