De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Gelekte foto’s tonen Google Pixel 3 Lite met plastic behuizing’

Wouter Nijsen
26 november 2018, 11:21
2 min leestijd
‘Gelekte foto’s tonen Google Pixel 3 Lite met plastic behuizing’

Het wordt steeds aannemelijker dat Google binnenkort de goedkopere Pixel 3 Lite uitbrengt. Online zijn nieuwe foto’s verschenen, waarop de Google-telefoon naast verschillende andere smartphones is gelegd. Bekijk de beelden hier.

Check de Google Pixel 3 Lite-foto’s

De foto’s zijn gepubliceerd door website Wylsa.com en op Twitter gedeeld door de bekende smartphonelekker Ben Geskin. Op de foto’s wordt de Google Pixel 3 Lite vergeleken met een aantal smartphones, zoals Googles eigen Pixel 3 XL, de iPhone XR en originele Pixel. Hierdoor is goed te zien wat het formaat van de Pixel 3 Lite is, maar zien we ook de plastic behuizing.

In tegenstelling tot de Pixel 3 en 3 XL heeft de Lite-versie geen behuizing van glas, maar van een goedkoper materiaal. Ook zijn de schermranden een stukje dikker. Google doet dit hoogstwaarschijnlijk om de prijs te drukken, omdat de Pixel 3 Lite honderden euro’s goedkoper zou zijn dan de reguliere Pixel 3 en 3 XL.

Geskin schrijft op Twitter dan ook dat de Pixel 3 Lite een versimpelde versie is van het vlaggenschip en beschikt over een minder krachtige Snapdragon 670-chip, met 4GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Vooral dat laatste is aan de karige kant. Wel zou de smartphone beschikken over dezelfde camera als de Pixel 3 (XL), en dat is een groot pluspunt. Die camera behoort namelijk tot de beste van dit moment. Ook heeft de Pixel 3 Lite gewoon een koptelefoonaansluiting, terwijl deze poort ontbreekt bij zijn duurdere broers.

Het is nog onduidelijk wanneer Google de Pixel 3 Lite aankondigt en wat de smartphone precies gaat kosten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app om op de hoogte te blijven.

Bekijk ook de Google Pixel 3 XL videoreview

→ Of lees de geschreven Google Pixel 3 XL review

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel 3a
Google Pixel 3a

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu