Cyanogen toont nieuwe browser Gello voor CyanogenMod

Redactie
1 juli 2015, 10:26
1 min leestijd
Cyanogen toont nieuwe browser Gello voor CyanogenMod

Cyanogen werkt aan een nieuwe browser voor CyanogenMod,  genaamd Gello, die is gebaseerd op de Chromium-browser waar ook de officiële Chrome-app op is gebaseerd.

Lees verder na de advertentie.

Dat maakt Cyanogen bekend. De app is gemaakt voor CyanogenMod en wordt waarschijnlijk binnenkort aan de Android-software  toegevoegd. CyanogenMod-lid Joey Rizzoli heeft een teaser gepubliceerd waarin de nieuwe Gell0-browser wordt getoond. De app lijkt grotendeels op Chrome – beide apps zijn namelijk gebaseerd op het opensourceproject Chromium -, maar biedt wel veel handige nieuwe functies waar Chrome nog niet over beschikt.

Gello-browser van Cyanogen

De belangrijkste functies van de Gello-browser zijn een speciale later-lezen-modus waarmee je offline artikelen kunt lezen, een design dat de gebruiker naar eigen wens kan aanpassen en een nacht- en immersieve modus. Ook kun je met de browser per website instellen welke rechten ‘ie krijgt, zoals toegang tot de microfoon of locatie, en is het mogelijk om bij een download de opslaglocatie en naam van het downloadbestand aan te passen.

Het is aannemelijk dat Cyanogen de browser ook voor CyanogenOS gaat gebruiken, het besturingssysteem dat standaard met sommige smartphones wordt geleverd. Cyanogen is druk bezig om alle Google-diensten uit Android te verwijderen, en deze te vervangen met eigen alternatieven. Zo ook bij Chrome.

Laatste nieuws over CyanogenMod

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu