De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo verbetert Google de kwaliteit van apps voor Android en Chrome OS

Erwin Vogelaar
21 mei 2017, 9:49
2 min leestijd
Zo verbetert Google de kwaliteit van apps voor Android en Chrome OS

De kwaliteit van apps in de Play Store kan erg wisselen. Ook draaien veel Android-apps nog niet goed op Chrome OS. Op deze manieren verhoogt Google de gemiddelde app-kwaliteit op beide besturingssystemen.

Lees verder na de advertentie.

Hogere app-kwaliteit op Android en Chrome OS

Google heeft moeite om alle app-makers te motiveren kwaliteit-apps te maken. Dat is een logisch gevolg van het vrije karakter van Android. Google is bijvoorbeeld niet zo streng als Apple in het toelaten van apps in zijn digitale winkel. Toch steekt het bedrijf een stokje voor apps die bijzonder slecht draaien en veel van een accu vragen. Deze apps worden nu lager geplaatst in de zoekresultaten van de Play Store.

app-kwaliteit

Met Android O legt Google de focus op een snellere en soepelere Android-ervaring, maar dan moeten apps daar wel aan meedoen. Google probeert zelf apps die zich slecht gedragen in controle te houden, door bijvoorbeeld in Android O achtergrondverzoeken in te perken. Ontwikkelaars krijgen nu zelf ook extra informatie over hoe slecht hun apps draaien. Denk hierbij aan hoe vaak de app onverwachts stopt of hapert. Of dat de app het toestel te vaak wakker maakt of te lang wakker houdt en zo de accu leeg slurpt. Google gebruikt deze data om apps op een ranglijst te plaatsen.

Zit een app in de onderste 25 procent van deze lijst, dan krijgt de app-maker een berichtje van Google. Ook komen deze apps lager in de zoekresultaten terecht. Het is vervolgens aan de app-maker om de applicatie te verbeteren om weer de oude positie in de Play Store te krijgen.

En apps op Chrome OS?

Android-apps kunnen ook op Chrome OS gebruikt worden, maar veel applicaties zijn duidelijk niet gemaakt voor dit besturingssysteem. Daarom maakt Google een Chromebook-emulator voor app-makers. Met deze emulator kunnen ontwikkelaars hun app op Chrome OS testen, zonder dat ze daar een Chromebook voor nodig hebben. Hopelijk betekent dit in de toekomst meer fijn werkende Android-applicaties op je Chromebook.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu