De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Betaalbare Google-smartphone snel naar Benelux

Gijs Ettes
13 mei 2015, 14:11
1 min leestijd
Betaalbare Google-smartphone snel naar Benelux

De Turkse fabrikant General Mobile gaat een Android One-smartphone uitbrengen, en die moet ‘zeer binnenkort’ ook in de Benelux verschijnen. Dat laat de Nederlandse distributeur Dividino Group desgevraagd weten aan Android Planet.

Lees verder na de advertentie.

Gegarandeerd twee jaar lang updates

general mobile 4g

De General Mobile 4G is de eerste Android One-smartphone die verkrijgbaar wordt in Europa. Het Turkse toestel krijgt ook een release in de Benelux, maar een exacte prijs en releasedatum kan Dividino nog niet geven. In Turkije ligt de General Mobile 4G vanaf vrijdag in de winkels voor omgerekend 231 euro.

Voorheen waren Android One-smartphones enkel beschikbaar in opkomende landen, maar het lijkt erop dat de goedkope smartphones met een stockversie van Android 5.1.1 de komende tijd breder beschikbaar worden. Het voordeel van de toestellen is dat ze gegarandeerd twee jaar van Android-updates worden voorzien, en prima specs bieden voor de prijs die je betaalt.

Google zorgt bij Android One zelf voor de uitrol van updates, waardoor de toestellen direct de laatste softwareversie ontvangen. Deze is perfect afgestemd op de interne hardware, wat voordelen biedt voor zowel gebruikers als fabrikanten.

Specificaties General Mobile 4G

De General Mobile 4G beschikt over een 5 inch-scherm met een hd-resolutie en Gorilla Glass 4, een Snapdragon 410-chip, 2GB aan werkgeheugen en twee camera’s met 13 en 5 megapixels. De specs zijn daarmee aanzienlijk beter dan die van de eerste generatie Android One-smartphones, die overigens wel goedkoper zijn. Een ander voordeel van het toestel is de ondersteuning voor 4G.

Lees meer over Android One

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu