General Mobile Discovery Elite: high-end specs voor redelijke prijs

Gijs Ettes
28 augustus 2014, 14:32
2 min leestijd
General Mobile Discovery Elite: high-end specs voor redelijke prijs
General Mobile Discovery Elite

Het Turkse bedrijf General Mobile is sinds deze week ook in Nederland actief met een tweetal redelijk geprijsde smartphones. De Discovery en de General Mobile Discovery Elite kosten respectievelijk 199 en 349 euro en bieden voor dat bedrag best goede specs. De meest interessante van de twee is de Discovery Elite: een grote phablet met een 5,5 inch-scherm (1080p), een 2,2GHz-quadcore-processor (Snapdragon 800) en maar liefst 3GB aan werkgeheugen. De opslagruimte bedraagt 32GB, maar is niet uitbreidbaar met een micro-sd-kaartje. Ook 4G-ondersteuning ontbreekt.

Op het gebied van camera’s is de Discovery Elite niettemin goed voorzien. Hij heeft een 8 megapixel-frontcamera en een 16 megapixel-camera aan de achterzijde met een ledflitser en autofocus. Verder is een 2500 mAh-accu aan boord. Helaas draait de Elite uit de doos wel nog op Android 4.2 (Jelly Bean). General Mobile laat desgevraagd aan AndroidPlanet weten dat de smartphone in oktober of november de update naar Android 4.4 (KitKat) ontvangt.

General Mobile Discovery Elite kopen

Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor de General Mobile Discovery Elite. Het toestel is direct leverbaar in de kleuren zwart en wit en als koper heb je recht op  24 maanden garantie.

General Mobile Discovery Elite

General Mobile Discovery Elite prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen General Mobile Discovery Elite prijzen. Bekijk alle General Mobile smartphones.

Alle General Mobile smartphones met prijzen

General Mobile Discovery kopen

General Mobile Discovery

Waar de Discovery Elite vooral is gericht op het high-end segment, is de General Mobile Discovery meer een toestel voor de middenklasse. Voor 199 euro krijg je een 4,7 inch-scherm (720p), een 1,2GHz-quadcore-processor, 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan uitbreidbare opslagruimte. De accu heeft een capaciteit van 1800 mAh.

Aan de achterkant is een 8 megapixel-camera met flitser te vinden en aan de voorzijde een 2 megapixel-frontcamera voor selfies. Met een dikte van 7,59 millimeter is hij een stuk slanker dan de Discovery Elite en gewicht van 125 gram is relatief laag. 4G-ondersteuning is niet aanwezig, maar het toestel ontvangt in september wel de update naar Android 4.4.

Hieronder hebben we de beste aanbiedingen voor de General Mobile Discovery op een rijtje gezet. Hij is direct leverbaar bij onderstaande aanbieders in het zwart, wit, roze en blauw.

General Mobile Discovery

General Mobile Discovery prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen General Mobile Discovery prijzen. Bekijk alle General Mobile smartphones.

Alle General Mobile smartphones met prijzen

Meer over General Mobile

General Mobile is een Turks bedrijf dat is opgericht in de VS. Het bedrijf lanceerde in 2008 de eerste Android-smartphone in Turkije en is in dat land dan ook een grote speler. Landen als Nederland en Frankrijk moeten echter ook op termijn veroverd worden. De eerste 4G-smartphone van General Mobile verschijnt in januari 2015.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

General Mobile Discovery
General Mobile Discovery

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu