General Mobile gaat DSTL1 Android-toestel op Mobile World Congress lanceren

general_mobile_android_phoneGeneral Mobile gaat op Mobile World Congress in Barcelona een Android-toestel laten zien. De DSTL1 wordt het eerste toestel van deze relatief onbekende fabrikant. Het prototype dat ze alvast tonen zal nog wel aangepast moeten worden, want Android heeft op dit moment 5 hardwareknoppen nodig om te kunnen gebruiken (home, back, menu, bellen en ophangen) terwijl de DSTL1 er maar vier heeft. General Mobile geeft dan ook aan, dat de voorzijde van de telefoon nog wijzigingen kan ondergaan. Aan het display zal ook nog iets gedaan moeten worden: dat is een scherm met een resolutie van 400 x 240 pixels, gefabriceerd door Sharp.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Die resolutie (WQVGA) is ongebruikelijk, maar General Mobile heeft ook hierbij aangegeven dat ze nog wijzigingen gaan doorvoeren, als dat nodig is. Het toestel komt pas in het derde kwartaal van 2009 op de markt. In het lijstje met specificaties valt op dat de General Mobile DSTL1 geen 3G ondersteunt, maar alleen GSM/EDGE.

De DSTL1 heeft een dual-simslot, Wi-Fi, Bluetooth en een 5 megapixel autofocus-camera met flitser, eveneens gemaakt door Sharp. Het apparaat weegt 135 gram en meet 112 x 54 x 16 mm. Volgende maand zullen we op Mobile World Congress (16 tot 19 februari in Barcelona) meer kunnen zien.

Bij Android Authority zijn nog meer foto’s te vinden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.