General Mobile gaat DSTL1 Android-toestel op Mobile World Congress lanceren

Redactie
27 januari 2009, 23:04
1 min leestijd
General Mobile gaat DSTL1 Android-toestel op Mobile World Congress lanceren
general_mobile_android_phone

General Mobile gaat op Mobile World Congress in Barcelona een Android-toestel laten zien. De DSTL1 wordt het eerste toestel van deze relatief onbekende fabrikant. Het prototype dat ze alvast tonen zal nog wel aangepast moeten worden, want Android heeft op dit moment 5 hardwareknoppen nodig om te kunnen gebruiken (home, back, menu, bellen en ophangen) terwijl de DSTL1 er maar vier heeft. General Mobile geeft dan ook aan, dat de voorzijde van de telefoon nog wijzigingen kan ondergaan. Aan het display zal ook nog iets gedaan moeten worden: dat is een scherm met een resolutie van 400 x 240 pixels, gefabriceerd door Sharp.

Die resolutie (WQVGA) is ongebruikelijk, maar General Mobile heeft ook hierbij aangegeven dat ze nog wijzigingen gaan doorvoeren, als dat nodig is. Het toestel komt pas in het derde kwartaal van 2009 op de markt. In het lijstje met specificaties valt op dat de General Mobile DSTL1 geen 3G ondersteunt, maar alleen GSM/EDGE.

Lees verder na de advertentie.

De DSTL1 heeft een dual-simslot, Wi-Fi, Bluetooth en een 5 megapixel autofocus-camera met flitser, eveneens gemaakt door Sharp. Het apparaat weegt 135 gram en meet 112 x 54 x 16 mm. Volgende maand zullen we op Mobile World Congress (16 tot 19 februari in Barcelona) meer kunnen zien.

Bij Android Authority zijn nog meer foto’s te vinden.

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's