De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit is de eerste nieuwe smartphone met Android 7.0 in Nederland

Thomas Haenen
17 november 2016, 20:55
2 min leestijd
Dit is de eerste nieuwe smartphone met Android 7.0 in Nederland

De eerste smartphone die direct van Android 7.0 (Nougat) voorzien is is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. Niet Google, LG of Samsung maar het relatief onbekende General Mobile heeft de primeur.

Lees verder na de advertentie.

General Mobile GM 5 Android 7.0

De General Mobile GM 5 is de eerste smartphone in Nederland die direct met Android 7.0 wordt gelanceerd. Het toestel is vanaf deze week verkrijgbaar bij verschillende webwinkels, waaronder de Mediamarkt. Het is een echte budgetsmartphone, met een adviesprijs van 190 euro.

Hoewel de definitieve versie van Android 7.0 sinds eind augustus beschikbaar is voor fabrikanten, zijn er nog maar weinig telefoons met de nieuwe software. Een klein aantal bestaande toestellen, zoals de Nexus 5X en Nexus 6P, hebben al updates ontvangen. Onder andere de LG V20 en Google Pixel werden direct gelanceerd met Android 7.0, maar deze zijn vooralsnog niet in Nederland verkrijgbaar. Daardoor is het kleine General Mobile de eerste fabrikant die een nieuw toestel met Android 7.0 op de markt brengt.

general mobile gm 5

Android One

General Mobile is aangesloten bij het Android One-programma. Dat betekent dat de fabrikant minimale aanpassingen maakt aan Android. Ook garandeert bedrijf twee jaar lang updates naar de nieuwste versie van het besturingssysteem, inclusief maandelijks beveiligingsupdates. Hoewel Android One vooral bedoeld is voor opkomende landen, is General Mobile ook actief op de Nederlandse markt.

  • 5 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 13 megapixel-camera achterop, 5 megapixel-camera voorop
  • 16GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met geheugenkaart
  • 1,2 GHz quad-core processor, 2GB werkgeheugen
  • Voorzien van dualsim-ondersteuning

Qua specificaties is de GM 5 vergelijkbaar met andere recente budgetsmartphones als de Moto E3 en de Honor 5C. Hoewel de schermresolutie van General Mobile’s toestel wat lager is, weet de fabrikant wel relatief veel opslagruimte te bieden. Daarnaast is de ondersteuning van dualsim mooi meegenomen.

Het toestel lijkt grote overeenkomsten te hebben met de General Mobile Android One, een smartphone die de Turkse fabrikant vorig jaar uitbracht. Het design en een groot deel van de hardware is nagenoeg identiek. Het lijkt erop dat de fabrikant dit toestel nu opnieuw lanceert onder een andere naam. Door de toevoeging van Android 7.0 kan de GM 5 echter nog goed concurreren met recente budgetsmartphones.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

General Mobile GM 5
General Mobile GM 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu