General Mobile introduceert Android One-smartphone met selfieflitser

Wouter Nijsen
1 maart 2017, 10:28
1 min leestijd
General Mobile introduceert Android One-smartphone met selfieflitser

De Turkse fabrikant General Mobile heeft tijdens het Mobile World Congress een nieuw Android One-toestel aangekondigd. De General Mobile GM6 is een betaalbare smartphone met een selfieflitser.

Lees verder na de advertentie.

General Mobile GM6 officieel

general mobile gm6 officieel

General Mobile staat bekend om zijn Android One-smartphones, die vooral zijn gericht op opkomende landen waar mensen minder te besteden hebben. Verschillende toestellen zijn echter ook in Nederland uitgebracht, waardoor het aannemelijk is dat GM6 op termijn ook naar ons land komt. Onder meer de General Mobile Android One en GM 5 Plus verschenen hier.

De General Mobile GM6 onderscheidt zich door de 8 megapixel-camera aan de voorkant, die wordt bijgestaan voor een led-flitser voor selfies. Hiermee moet het maken van zelfportretten in het donker makkelijker worden, en zien foto’s er door de extra belichting beter uit. Aan de achterkant zit een 13 megapixel-camera.

Verder is de GM6 voorzien van redelijke specificaties. Zo heeft het 5 inch-scherm een resolutie van 1280 bij 720 pixels, wordt de smartphone aangedreven door een MT6737T-chip van MediaTek en is er 3GB RAM en 32GB aan opslagruimte aanwezig. Een 3000 mAh-accu voorziet het geheel van stroom. Het toestel meet 144 bij 71,3 bij 8,6 millimeter en weegt 150 gram. Ook is de telefoon voorzien van een vingerafdrukscanner.

Uniek aan Android One-toestellen is dat beschikken over de nieuwste Android-versie en direct de laatste beveiligingsupdates ontvangen. In het verleden zorgde Google zelf voor de uitrol van updates, maar tegenwoordig moeten fabrikanten dit zelf regelen. De GM6 draait standaard op Android 7.0 (Nougat) en beschikt tevens over de Google Assistant.

Het is nog onduidelijk wat de prijs van de smartphone en wanneer ‘ie mogelijk in Nederland wordt uitgebracht. Android Planet heeft General Mobile om een reactie gevraagd.

Bron: Google+
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

General Mobile GM6
General Mobile GM6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu