Genomineerden voor Planet Android App Challenge bekend [update]

Redactie
16 maart 2010, 11:09
2 min leestijd
Genomineerden voor Planet Android App Challenge bekend [update]
android startup

Volgende week is in Amsterdam het evenement Android Experience. Daar zal ook een prijs worden uitgereikt voor de meest veelbelovende Android-startup, de Planet Android App Challenge. In samenwerking met Sanoma Digital gaan we één van de genomineerde startups de mogelijkheid geven om een betaalde opdracht van minimaal €5.000 te doen, plus een adverentiebudget van €20.000 binnen het Sanoma Digital-netwerk. In plaats van de aanvankelijk geplande drie genomineerden heeft de jury maar liefst vier kanshebbers uitgekozen, die op 24 maart een pitch mogen houden om de prijs te winnen.

Lees verder na de advertentie.

We noemen ze in alfabetische volgorde:

  • BluMedialab.com heeft al een reeks Android-applicaties uitgebracht, waaronder lokatiegebaseerde hotels-, huizen- en pinautomaten-applicaties. Daarnaast maakten ze de applicaties Media Player en Karaoke voor Android.
  • Holland9 bestaat uit een team van drie mensen dat Android-applicaties als Money Kick Off, Loesje Scheurkalender, Neurocampus Hersentraining en JAAP.NL heeft gemaakt. Terwijl andere ontwikkelaars blij zijn met tienduizend downloads, heeft Holland9 een game (Monkey Kick Off) die meer dan 250.000 keer is gedownload.
  • MediaBunker begon met twee laptops en 0 euro. Ze brachten onlangs de ZoekMarktplaats-applicatie voor Android uit en gaan op Android Experience een andere interessante app laten zien. Daarnaast zijn er nog twee nadere applicaties in de maak, waarvan de namen nog vertrouwelijk zijn (maar de jury was er wel van onder de indruk).
  • Ron Planken: Ron is het meest bekend van de applicaties T-Belstatus en TreinTijden Lite & Pro. Hij is de enige ontwikkelaar met een eenmansbedrijf in het gezelschap en iemand die in de Nederlandse Android-community erg actief is. Ron’s treintijden-app heeft meer dan 10.000 actieve gebruikers.

Update: MediaBunker heeft de Planet Android App Challenge gewonnen en gaat een applicatie maken voor Sanoma.

Alle genomineerden (en afvallers) hebben inmiddels persoonlijk bericht gehad. De genomineerden krijgen nog een briefing van de aspecten waarop de jury zal letten.

Holland9 heeft zich als genomineerde teruggetrokken omdat de organisatie van de App Challenge niet kon voldoen aan de eisen die ze stelden m.b.t. de award-ceremonie.

Natuurlijk hopen we jullie volgende week in Amsterdam te zien, op Android Experience!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's