Google Play toont gerelateerde interesses bij apps en games

Redactie
27 juli 2015, 14:22
1 min leestijd
Google Play toont gerelateerde interesses bij apps en games

Google Play toont bij sommige gebruikers gerelateerde interesses, waarmee het gemakkelijker wordt om soortgelijke apps en games te vinden. Door de ronde knoppen  ben je sneller geneigd om nieuwe dingen te ontdekken.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt Android Police, dat de cirkels met gerelateerde interesses heeft gespot. Bij sommige apps en games verschijnt aan de onderzijde een nieuwe sectie met gerelateerde interesses, waar in cirkels de interesses worden getoond. Denk bijvoorbeeld aan ‘eten en drinken’, ‘games om te relaxen’ en ‘games om je te laten lachen’.

Gerelateerde interesses in Google Play

Google Play kent logischerwijs allerlei secties en categorieën, maar door de gerelateerde interesses in Google Play wil de internetgigant je sneller en gemakkelijker specifieke apps en games laten vinden. ‘Games om te relaxen’ is specifieker dan enkel ‘games’, waarmee je sneller soortgelijke games kunt vinden, downloaden en spelen.

gerelateerde interesses

De  gerelateerde interesses in Google Play zijn afkomstig uit Play Music, waar dergelijke cirkels met interesses al langer te vinden zijn. Wanneer de gebruiker op een dergelijke interesse drukt, verschijnt een nieuw venster waar Google iets vertelt over de specifieke  categorie. Daaronder is een lijst met allerlei apps en games te vinden. Er zijn ook categorieën die best handig zijn, zoals ‘apps voor in de avond’, waarmee gebruikers diensten als Netflix, Pandora en Pocket Casts kunnen vinden.

Laatste nieuws over Google Play

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's