Gerucht: Adobe Air op 8 oktober in de Android Market

Redactie
21 september 2010, 8:43
1 min leestijd
Gerucht: Adobe Air op 8 oktober in de Android Market

Adobe Air is vanaf 8 oktober te downloaden in de Android Market. Dit is uitgelekt in een e-mail van Adobe aan Air-ontwikkelaars. Air is een ontwikkelomgeving, waarmee ontwikkelaars interactieve internetapplicaties kunnen maken. Deze zogenaamde RIA`s lijken op traditionele desktopapplicaties, maar worden zonder een webbrowser uitgevoerd.

“Aangezien 8 oktober nadert, moedigen we je aan om jouw applicaties te testen met de laatste versie van AIR”, staat in de e-mail. “De build van 16 september is één van onze laatste builds, daarom is het van belang dat we fouten zo snel mogelijk te weten komen.”

Lees verder na de advertentie.

Wanneer Adobe Air in de Android Market verschijnt, kunnen ontwikkelaars Air-applicaties aan Android-gebruikers aanbieden. Dit kan via de Market, maar ook via internet. Het voordeel aan Air is dat ontwikkelaars met één dezelfde code werken. Air-applicaties die ontwikkeld zijn voor Google Android, werken op een later tijdstip ook op een iPhone of op een telefoon met Windows Phone 7. Mochten alle fabrikanten Air gaan ondersteunen, dan wordt het voor gebruikers nog makkelijker om over te stappen op een ander besturingssysteem.

Niet alle Android-telefoons krijgen Adobe Air. Dit is afhankelijk van de snelheid van je telefoon (ARMv7-processor of beter) en van je Android-versie (minimaal Froyo nodig). Maar als je telefoon Flash 10.1 ondersteunt, dan werkt Air ook.

Via: Android Central

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu