Gerucht: alle huidige Android-telefoons in de VS krijgen update naar 2.1

Wouter Nijsen
27 februari 2010, 21:24
1 min leestijd
Gerucht: alle huidige Android-telefoons in de VS krijgen update naar 2.1

Veel Android-gebruikers hebben een toestel dat is voorzien van een oude versie van het Android-besturingssysteem. Lange tijd was het onduidelijk of er voor bestaande Android-telefoons een update beschikbaar zou komen. Terwijl bijvoorbeeld de HTC Hero is blijven steken op Android 1.5 zijn andere toestellen ondertussen voorzien van Android 1.6 of  2.0. Op de website AndroidandMe is nu een opmerkelijk gerucht te lezen. Volgens niet nader genoemde bronnen zullen alle (!) Android telefoons die in de VS op de markt zijn een update naar versie 2.1 krijgen. Dat betekent dat ook de toestellen waarvan eerder werd aangenomen dat de hardware te beperkt zou zijn voor een update toch naar Android 2.1 kunnen updaten. Met deze massale update zou in één klap de startende versnippering binnen Android ongedaan gemaakt worden.

Voor deze laatste groep zal echter wel een aangepaste, lichtere versie van Android 2.1 beschikbaar worden gesteld. In deze versie zitten bijvoorbeeld geen Live Wallpapers zoals op de Nexus One aanwezig zijn. Het is nog niet duidelijk of de update naar Android 2.1 voor alle toestellen via het netwerk geïnstalleerd kan worden of dat dit via een Rom Update Utility (RUU) op een PC moet gebeuren zoals HTC en Samsung nu al doen.

Lees verder na de advertentie.

Volgens de tipgever zullen de meeste updates in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn. Wishful thinking of een ultieme poging van Google om alle toestellen weer op hetzelfde Android niveau te krijgen.

Via: AndroidandMe

Categorie: Android OS
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's