Gerucht: ASUS werkt aan betaalbaar Android netbook
Wouter Nijsen

Asus_Android_NetbookMet een beetje goed wil zou je de recent geïntroduceerde ASUS Transformer met zijn bijzondere keyboard-dock al een soort Android netbook kunnen noemen, maar eigelijk is het “gewoon” een 10-inch Android-tablet. Volgens de laatste geruchten werkt ASUS echter aan een echt Android netbook met een wat ruimer 13-inch scherm. De ontwikkeling van dit Android netbook zou volgens sommige bronnen zelfs al in een ver gevorderd stadium zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Voor het Android netbook zou ASUS gebruikmaken van een quad-core ARM processor, vermoedelijk de NVIDIA’s Kal-El die in augustus op de markt komt. ASUS heeft deze processor overigens al eens toegepast in een prototype van een Windows 8 laptop. Meerdere fabrikanten hebben al aangegeven op termijn met ARM-netbooks op de markt te komen die minder dan €300 gaan kosten. Dit zou kunnen betekenen dat het Android netbook van ASUS aanzienlijk goedkoper gaat worden dan hun eigen Transformer-tablet. Zijn goedkope Android netbooks een welkome aanvulling op het assortiment Android-telefoons en -tablets? Of is het een bij voorbaat overbodig segment.

DigiTimes via Engadget

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.