Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Nieuwe Chromecast met afstandsbediening en Android TV op komst’

Dilara Isik
10 maart 2020, 20:08
1 min leestijd
‘Nieuwe Chromecast met afstandsbediening en Android TV op komst’

Volgens een betrouwbare bron, die op de hoogte is van Googles plannen, gaat het bedrijf binnenkort de tweede Chromecast Ultra onthullen. Het apparaatje lijkt veel op de huidige Chromecast, maar er komt wél een afstandsbediening bij.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: Opvolger van Chromecast Ultra op komst

De bron vertelt aan 9to5Google dat de nieuwe Chromecast zoals verwacht 4K HDR-beeldkwaliteit ondersteunt. Daarnaast biedt het apparaatje – net als zijn voorgangers – bluetooth- en wifi-ondersteuning. Een nieuwe bijkomstigheid is een afstandsbediening, die iets weg zou hebben van een Apple TV-afstandsbediening.

Hiermee bedien je het apparaatje door op de knoppen te drukken, of de microfoon te gebruiken. Met Google Assistent wordt er namelijk spraakbediening toegevoegd aan de Chromecast. De bron beweert dat deze afstandsbediening ook gekoppeld kan worden met je televisie. Qua uiterlijk gaat de Chromecast Ultra lijken op de derde generatie van de Google Chromecast, die in 2018 op de markt kwam.

Het handige apparaatje biedt ook ondersteuning voor Android TV. Daarmee heb je snel toegang tot verschillende apps. Dat is extra handig voor streamingdiensten als Netflix, Disney Plus, NPO Start en meer. Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe Chromecast Ultra officieel wordt onthuld. Ook is er nog niets bekend over de prijs. Momenteel kost de eerste generatie van de Chromecast rond de tachtig euro.

Aankondiging, release en prijs nog onbekend

Waarschijnlijk wilde Google de Chromecast Ultra onthullen tijdens het Google I/O event dat gepland stond voor 12 tot en met 14 mei. Deze werd echter onlangs geannuleerd wegens angst voor verspreiding van het coronavirus. Het is daarom nog onduidelijk wanneer Google zijn nieuwe producten alsnog gaat onthullen.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast Ultra
Google Chromecast Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu