Gerucht: de T-Mobile G1 krijgt geen updates meer

Wouter Nijsen
14 augustus 2009, 23:50
2 min leestijd
Gerucht: de T-Mobile G1 krijgt geen updates meer
geen toegang

Volgens AndroidAndMe zijn de (update-)dagen van de T-Mobile G1 geteld. Deze bewering is gebaseerd op uitspraken van enkele Android-engineers. Voor de early adopters met een G1 is dat best schrikken. Het grote probleem is het interne geheugen van de G1, wat te krap bemeten  zou zijn  om de volgende updates te kunnen herbergen. Door het toevoegen van diverse nieuwe functies worden de Android ROM’s namelijk steeds groter. Zelfs de opvolger van Cupcake, voorlopig Donut genaamd, zou al een probleem zijn.

Er zijn een aantal opties die Google zou kunnen hanteren voor toekomstige updates:

Lees verder na de advertentie.

  1. Google stopt met het updaten van de ‘lichte  toestellen’.
  2. Google beperkt de omvang van ROM’s zodat deze ook op de oudere toestellen te installeren zijn.
  3. Google zou verschillende updates kunnen uitbrengen, waarbij de ‘lichtere toestellen’ alleen een update van het besturingssysteem krijgen en de recentere toestellen een update waar ook de nieuwe features inzitten.
  4. Google zou bestaande functionaliteit kunnen verwijderen waardoor ruimte onstaat voor grotere ROM’s.

Optie 1 zou het einde betekenen voor de T-Mobile G1. Hetzij je legt je erbij neer dat je nu een goedwerkend toestel hebt maar nooit van de nieuwere features kunt profiteren, of je stapt over op een nieuwe Android-telefoon met betere specificaties. Optie 2 zou de nieuwere toestellen op achterstand zetten ten opzichte van de concurrentie, omdat nieuwe mogelijkheden niet uitgebracht worden. Optie 3 zou voor de G1-gebruikers nog de meest gunstige zijn. Je mist welliswaar de nieuwe mogelijkheden, maar eventuele Android-bugs worden wel opgelost. Met optie 4 zou er een kreupel Android kunnen onstaan en boze gebruikers opleveren, omdat functies verwijderd worden.

Waar ligt de oorzaak? Bij HTC die een te mager uitgerust toestel op de markt heeft gezet? Of bij T-Mobile, die de keuze voor de G1 als eerste Android-toestel heeft gemaakt? Uiteindelijk lijkt het erop dat Android sneller groeit dan de toestelmakers kunnen bijhouden. De behoorlijk grote stap van 1.0 naar 1.5 (cupcake) is immers in slechts zes maanden gemaakt. Uiteraard berust het gehele verhaal op aannames en is het niet meer dan een gerucht, maar helaas lijkt het niet ongeloofwaardig. Het wachten is op een officieel statement van T-mobile of Google.

tmobile_g1

Via: AndroidAndMe

Categorie: Android OS
Spotlights: Android, T-Mobile

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's