Gerucht: Eee Phone wordt eerste Android-telefoon van ASUS

Redactie
12 februari 2009, 19:21
1 min leestijd
Gerucht: Eee Phone wordt eerste Android-telefoon van ASUS
garmin-asus-m20

Nog voordat de samenwerking tussen Garmin en ASUS werd aangekondigd waren er al geruchten over de Eee Phone, een goedkope smartphone die later dit jaar zal worden aangekondigd. Er wordt nu gespeculeerd dat de Eee Phone het eerste Android-toestel zal zijn, dat ASUS gaat ontwikkelen. Een vertegenwoordiger van ASUS heeft al wel toegegeven dat de Eee Phone er komt, maar nog niet dat het op Google’s Android draait.

Toen de samenwerking tussen ASUS en Garmin werd aangekondigd werd verteld, dat ze meerdere besturingssystemen zullen gebruiken waaronder Windows Mobile, Android en andere Linux-varianten.

Lees verder na de advertentie.

Op de beurs zal de nüvifone G60 te zien zijn, maar Garmin en ASUS hebben inmiddels ook al een tweede smartphone aangekondigd: de nüvifone M20. Deze is voorzien van GPS-navigatie, Windows Mobile, een 2,8 inch VGA-scherm, tri-band GSM met UMTS en HSDPA, Bluetooth en Wi-Fi. Voor Android-liefhebbers niet interessant en voor mensen die op korte termijn een mobieltje zoeken ook niet: de prijs en beschikbaarheid worden pas later dit jaar bekendgemaakt en het toestel komt waarschijnlijk pas in 2010 op de markt. Hopelijk is er tegen die tijd ook meer bekend over de Eee Phone, want de productlijn is bij netbooks tot nu toe erg populair geweest: ASUS verkocht vorig jaar maar liefst 4,9 miljoen stuks.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's