Gerucht: deze 4 nieuwe mogelijkheden komen naar Galaxy S11-camera

Colin Baak
18 november 2019, 9:34
2 min leestijd
Gerucht: deze 4 nieuwe mogelijkheden komen naar Galaxy S11-camera

Bij elk nieuw vlaggenschip introduceert Samsung ook nieuwe camerafeatures. De code van de laatste camera-app van Samsung is uitvoerig bekeken. Daarin zijn aanwijzingen gevonden voor camerafuncties die we misschien wel gaan zien bij de Samsung Galaxy S11.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Samsung Galaxy S11 camerafuncties

We verwachten de onthulling van de Samsung Galaxy S11 begin volgend jaar. De camera van die aankomende smartphone zal weer voorzien zijn van allerlei nieuwe features. De laatste versie van de camera-app is nu uitvoerig bekeken in een zogenaamde APK-teardown.

Hierin is wat informatie gevonden over nieuwe mogelijkheden die we misschien wel gaan zien bij de S11. De eerste functie is Director’s View. Daarmee kun je onder andere filmen met meerdere camera-lenzen. Daarnaast zou er gefilmd kunnen worden met een 8K-resolutie.

Samsung Galaxy S10 Plus review

Ook is er info gevonden over de Single Take Photo-functie. Daarmee kun je met een druk op de knop de gehele omgeving vastleggen. Dat gebeurt door het automatisch maken van meerdere foto’s en korte video’s. Dat duurt ongeveer vijftien seconden, waarbij je het  toestel langzaam moet bewegen.

‘Andere nieuwe S11 camera-functies’

Ten derde is er info gevonden over de Night Hyperlapse-modus. De normale hyperlapse-functie bestaat al langer, maar hier lijkt het te gaan om een variant die speciaal ontwikkeld is voor slechtere lichtomstandigheden. Zo’n hyperlapse lijkt op een timelapse, maar is toch wat anders. Bij die eerste moet je namelijk ook zelf de camera elke keer iets verplaatsen wat bij een timelapse niet hoeft.

Tot slot is er een referentie gevonden naar een Vertical Panoramas-optie. Samsung lijkt dus te werken aan het maken van verticale panoramafoto’s. Eerdere geruchten die verschenen over de camera’s van de S11 gingen over een 108 megapixel-camera en vijf maal optische zoom. Ook werd er gesproken over een ‘Space Zoom’-functie.

Andere Samsung Galaxy S11-geruchten

Samsung presenteert de Galaxy S11 waarschijnlijk in februari, vlak voor het Mobile World Congress. Het toestel komt komt weer in meerdere formaten op de markt. De smartphone zou op de nieuwe Exynos 990-chip draaien en ook wordt er gesproken over fors grotere accu’s dan in de S10-familie.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S20 Plus
Samsung Galaxy S20 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu