Gerucht: Galaxy Tab krijgt Honeycomb-upgrade

Redactie
3 november 2010, 19:40
1 min leestijd
Gerucht: Galaxy Tab krijgt Honeycomb-upgrade
samsung galaxy tab

Samsung India kondigde gisteren tijdens een evenement aan dat de Galaxy Tab in de toekomst verschillende upgrades kan verwachten. Dit meldt Samsunghub.com. Zo krijgt de Galaxy Tab Gingerbread (Android 2.3) en Honeycomb (Android 2.5/3.0). Naar verwachting komt Gingerbread deze maand of volgende maand uit, terwijl Honeycomb in het eerste kwartaal van 2011 het levenslicht ziet. Op dit moment heeft Samsung nog geen officiële mededeling gedaan.

Deze uitspraak van Samsung India is interessant. Waarom? Samsung beweerde in het verleden dat de Galaxy Tab geen upgrade naar Honeycomb zou krijgen. “Honeycomb wordt gebruikt door de volgende generatie tabletcomputers en is geoptimaliseerd voor andere soorten tablets (dan de Galaxy Tab, red.)”, zei JK Shin van Samsung Electronics in september.

Lees verder na de advertentie.

Als de Galaxy Tab Honeycomb krijgt, dan is dat erg fijn voor gebruikers van deze tabletcomputer. Honeycomb richt zich speciaal op Android-tablets, dus wellicht zorgt dit ervoor dat de Samsung Galaxy Tab nog meer tot z’n recht komt als tablet-pc.

Over de Tab

De Samsung Galaxy Tab kwam afgelopen weekend uit en draait op Android 2.2. De tablet heeft een WSVGA-scherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Aan boord bevindt zich een krachtige Cortex A8 1.0GHz processor met PowerVR SGX540.

Review

Op Android Planet is een review te lezen over de Samsung Galaxy Tab. In de review komt naar voren dat de Galaxy Tab goed werkt, maar dat de prijs aan de hoge kant is.

Bron: Samsung Hub

Categorie: Tablets
Spotlight: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's