Gerucht: Gingerbread SDK volgende week naar ontwikkelaars?

Redactie
13 oktober 2010, 12:41
1 min leestijd
Gerucht: Gingerbread SDK volgende week naar ontwikkelaars?
gingerbread

De populaire Android-website Android Police beweert dat de software developer kit van Gingerbread (Android 3.0) volgende week naar ontwikkelaars gaat. Hierdoor kunnen ontwikkelaars (of in principe iedereen) de nieuwste mogelijkheden van Android 3.0 gebruiken in hun applicaties. Wanneer de SDK uitlekt, dan weten we ook direct welke vernieuwingen we kunnen verwachten in Android 3.0. Kortom, laat de SDK maar komen!

Het is trouwens nog onbekend of Gingerbread Android 3.0 is of dat Google deze nieuwste update 2.5 noemt. In de herfst van 2008 werden we verrast met Android 1.0, in de herfst van 2009 kwam Android 2.0 uit, dus eigenlijk gaan we ervan uit dat Android 3.0 deze herfst uitkomt. Gingerbread dus. Leuke borrelpraat, maar alleen Google kan alle geruchten uit de wereld helpen.

Volgens Android & Me is videobellen één van de grootste vernieuwingen in Gingerbread. Mogelijk brengt Google de service Talk Video naar het Android-platform. Hierdoor hoeven gebruikers applicaties zoals Qik niet meer te gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Wat we nog meer kunnen verwachten van Gingerbread? Waarschijnlijk is het mogelijk om je homescreen nog meer te personaliseren. Hierdoor zijn zogenaamde ‘schillen’ niet meer nodig, zoals HTC Sense en Motorola BLUR. Dit gerucht is nog niet bevestigd. De kans is klein dat Gingerbread zich richt op tabletcomputers. De versie die daarna komt – Honeycomb – zal de pijlen richten op tablets.

Bronnen: Androidpolice & Android & Me

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's