De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gerucht: Google wil Google TV-aankondigingen op CES uitstellen (CES 2011)

Redactie
20 december 2010, 12:15
2 min leestijd
Gerucht: Google wil Google TV-aankondigingen op CES uitstellen (CES 2011)
google tv

Google zou meerdere partners hebben gevraagd om productaankondigingen rond de Google TV voorlopig uit te stellen. Specifiek gaat het om aankondigingen die bedrijven zoals LG, Toshiba en Sharp op de komende Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zouden doen. Google zou extra tijd nodig hebben om een aantal problemen te fixen. Dat blijkt uit een artikel in de New York Times. Google TV werd afgelopen oktober gelanceerd, aanvankelijk met twee partners: Logitech en Sony. Momenteel zijn dat nog de enige fabrikanten die apparatuur op de markt brengen. Het plan was dat LG, Toshiba en Sharp in januari zouden volgen met aankondigingen op de CES, die op 5 januari van start gaat.

Google heeft deze bedrijven nu gevraagd om hun productlanceringen nog even in de ijskast te zetten. De fabrikanten zelf zouden verbaasd zijn. Toch is er wel iets aan de hand, zoals al blijkt uit de titel van het NYT-artikel: ‘Google TV Faces Delays Amid Poor Reviews‘. De eerste reviews van Google TV zijn niet al te best. De gezaghebbende techredacteur David Pogue van de NYT noemde het “een enorme stap in de verkeerde richting”. Volgens de krant laat het zien hoeveel moeite Google heeft om in consumentenelektronica iets voor elkaar te krijgen. Het is lastig om consumenten warm te laten lopen voor een webgebaseerde tv-dienst. Het past niet bij Google’s gebruikelijke werkwijze: nieuwe producten lanceren en gaandeweg meer tweaken. Bij consumentenelektronica gaat het om grote productinvesteringen, die in één keer goed moeten zijn. Volgens NYT is dat bij Android op tablets ook gebeurd: toestelmakers moesten hun plannen uitstellen, waardoor de iPad kans had om een groot deel van de markt te pakken. En dan is er ook nog de relatie met partners: “Google as a company is not a particularly partner-friendly or partner-focused company”, zegt een analist van Forrester in een reactie.

Lees verder na de advertentie.

google tv huiskamer

Eigenlijk zou de CES een grote lanceerparty voor Google TV worden. De Android-gebaseerde tv-dienst vereist aparte apparatuur en geeft je de mogelijkheid om bijvoorbeeld films te huren. De verwachte aanpassingen die Google wil doen hebben bijvoorbeeld te maken met een geoptimaliseerde versie van de Android Market, gericht op Google TV. Deze stond al gepland voor begin 2011. Afgelopen week kwam er een firmwareupdate uit, waarmee Netflix en picture-in-picture viewing waren verbeterd.

Het lijkt erop dat alleen Samsung nu nieuwe Google TV-apparatuur gaat aankondigen. Het gaat om twee producten, die vanaf 5 januari te zien zullen zijn in Las Vegas.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu