Gerucht: HP werkt aan Android Zeen-tablet

Redactie
6 augustus 2010, 12:34
1 min leestijd
Gerucht: HP werkt aan Android Zeen-tablet
hp slate
fcc hp zeen

HP nam eerder dit jaar Palm en het bijbehorende webOS over en liet daarbij doorschemeren dat ze de overname wilden gebruiken om een eigen tablet uit te brengen. Niet op basis van Windows, zoals ze eerder op CES lieten zien, maar een tablet die op webOS draait. Toch zijn er nu aanwijzingen dat HP werkt aan een Android-tablet met de naam Zeen. Het apparaat zou vooral als ereader zijn bedoeld.

En omdat HP vooral een printerbedrijf is, kun je met de Zeen ook afdrukken maken, zonder tussenkomst van de computer. Voor het lezen van boeken zou HP een deal hebben gesloten met Barnes & Noble, die al een aardige boekencollectie voor de eveneens op Android gebaseerde Nook heeft opgebouwd. Een overeenkomst met B&N maakt een spoedige lancering in Europa wat minder waarschijnlijk: in Europa is B&N niet actief en zelfs Amazon is maar in een beperkt aantal Europese landen aanwezig.

Lees verder na de advertentie.

Aanwijzingen voor deze HP Zeen zijn te vinden in documenten van de FCC, de Amerikaanse goedkeuringsinstantie. Engadget beweert dat het een tablet met capacitief scherm is, dat op Android 2.1 draait. Er zit een sd-kaartslot in en mogelijk ook een webcam. HP heeft een eigen homecreen en aangepaste skin ontwikkeld. Een bundel, bestaande uit de Zeen en bijbehorende printer Zeus, zou 400 dollar gaan kosten. Maar zoals gezegd: het enige wat zeker is, is dat de FCC een HP-tablet ter goedkeuring aangeboden heeft gekregen. Over prijs en specificaties kunnen we alleen nog maar speculeren.

Categorie: Tablets
Spotlights: Android, Tablet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's