Gerucht: HTC werkt aan twee Facebook-telefoons met Android

Redactie
26 januari 2011, 17:08
1 min leestijd
facebook-logo

Er gaat een gerucht rond dat HTC werkt aan twee nieuwe Facebook-telefoons met Android. Het bedrijf kondigt deze telefoons waarschijnlijk tijdens het Mobile World Congress in februari aan. Hoewel de telefoons op Android draaien komen er speciale Facebook-functies. Zo krijgen de Facebook-berichten en de news feed van gebruikers een prominente plek op het beginscherm. Daarnaast kunnen gebruikers vrienden bellen of e-mailen op basis van informatie op hun Facebook-pagina’s.

De Facebook-telefoons krijgen een officieel Facebook-logo. Facebook-telefoons krijgen dezelfde kleur als het sociale netwerk, oftewel paars blauw. Maar of dat nu zo’n goed idee is? Wellicht weten de uiteindelijke producten ons te overtuigen.

Lees verder na de advertentie.

Het is al langer bekend dat Facebook werkt aan een eigen mobiele telefoon. Het zou niet gek zijn als het gaat om een Android-telefoon, aangezien Facebook in juli 2010 Erick Tseng in huis haalde. Tseng is een voormalig medewerker van Google Android. Daarnaast verwijderde Joe Hewitt – betrokken bij het maken van de iPhone-webapp voor Facebook – zijn blog nadat het gerucht over de Facebook-telefoon naar buiten kwam.

Het is nog onbekend of het gerucht waar is, maar ondertussen zwijgen HTC en Facebook. Vaak is dit een teken dat er iets aan de hand is. Nog drie weken wachten en we weten of dit gerucht waar is.

Via: SlashGear

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu