‘Huawei P Smart (2020) gelekt in kleurrijke persrender’
Colin Baak

De Huawei P Smart-serie is populair en er is nu een render verschenen van de vermeende 2020-variant. Het toestel krijgt drie camera’s op de achterkant en zou beschikken over een oled-scherm.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Render Huawei P Smart 2020

De P Smart-serie van Huawei kent inmiddels verschillende familieleden. Zo is er de P Smart uit januari 2018 en het 2019-model dat eind 2018 verscheen. Nu is een afbeelding verschenen van het P Smart 2020-toestel, ook zijn de specificaties gelekt.

Het toestel is te zien in een donkergroene kleur, maar ook in de bekende Twilight-variant. Die laatste variant heeft het meeste weg van een toestel dat qua kleur overloopt van paars naar lichtblauw. Op de achterkant zijn drie camera’s en een led-flitser te zien.

Huawei P Smart (2020)

Een fysieke vingerafdrukscanner ontbreekt en die is dus waarschijnlijk achter het scherm geplaatst. Aan de voorkant is een kleine notch te vinden, die plaats biedt voor de 16 megapixel-frontcamera. Het scherm heeft volgens Android Headlines een diagonaal van 6,3 inch. Het zou gaan om een oled-display met een resolutie van 2400 bij 1080 pixels. Door de keuze voor oled spatten de kleuren van het scherm en is zwart echt zwart.

Keuze uit meerdere varianten

Er komen modellen op de markt met 4, 6 of 8GB werkgeheugen en 64GB of 128GB aan interne opslag. Qua accu zou er gekozen zijn voor een 3900 mAh-variant. Het toestel draait op Android 9.0 Pie, terwijl Android 10 al maanden geleden is uitgebracht door Google. Dat heeft mogelijk te maken met de problemen die Huawei heeft, omdat ze een handelsverbod opgelegd hebben gekregen.

De achterkant biedt tot slot drie camera’s, met elk hun unieke eigenschap. Zo is de primaire camera een 48 megapixel-variant. Ook een 2- en 8 megapixel-camera zijn aanwezig. Waarschijnlijk dienen die voor het opslaan van diepte-informatie en het maken van foto’s met een grotere hoek.

Release en beschikbaarheid P Smart 2020

Wanneer dit 2020-model gepresenteerd wordt, is nog de vraag. Ook de adviesprijs is nog onduidelijk, al had de P Smart (2019) een prijs van 249 euro. Die prijs gold voor het instapmodel met 3GB RAM en 64GB opslaggeheugen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.