Gerucht: Komt Amazon met eigen Market voor Android?

Redactie
28 september 2010, 17:19
1 min leestijd
Gerucht: Komt Amazon met eigen Market voor Android?
amazon

De technologiesite TechCrunch beweert dat Amazon werkt aan een eigen Market voor Android-telefoons en tablets. Deze Android App Store wordt alleen in de Verenigde Staten gelanceerd. In een later stadium wil Amazon waarschijnlijk een eigen tabletcomputer met Android uitbrengen.

TechCrunch meldt dat ontwikkelaars een bedrag van 99 dollar moeten betalen om een applicatie in de Amazon App Store te zetten. Applicaties worden door Amazon gekeurd en verschijnen op de website van Amazon.com. Ontwikkelaars krijgen zeventig tot tachtig procent van de opbrengst, Amazon krijgt het andere deel. Ontwikkelaars mogen een applicatie niet onder de prijs verkopen op andere plaatsen, zoals in de toekomstige Chrome Web Store.

De geruchten moeten nog door Amazon bevestigd worden. Tot die tijd tasten we allemaal in het duister. Stel, er komt inderdaad een Amazon App Store, wat vind jij daar dan van? Denk je dat het zorgt voor een betere marktwerking of treedt er teveel versplintering op? Laat het ons hieronder weten!

Lees verder na de advertentie.

Bron: TechCrunch

Categorie: Google Play
Spotlight: Amazon

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's