amazonDe technologiesite TechCrunch beweert dat Amazon werkt aan een eigen Market voor Android-telefoons en tablets. Deze Android App Store wordt alleen in de Verenigde Staten gelanceerd. In een later stadium wil Amazon waarschijnlijk een eigen tabletcomputer met Android uitbrengen.

TechCrunch meldt dat ontwikkelaars een bedrag van 99 dollar moeten betalen om een applicatie in de Amazon App Store te zetten. Applicaties worden door Amazon gekeurd en verschijnen op de website van Amazon.com. Ontwikkelaars krijgen zeventig tot tachtig procent van de opbrengst, Amazon krijgt het andere deel. Ontwikkelaars mogen een applicatie niet onder de prijs verkopen op andere plaatsen, zoals in de toekomstige Chrome Web Store.

De geruchten moeten nog door Amazon bevestigd worden. Tot die tijd tasten we allemaal in het duister. Stel, er komt inderdaad een Amazon App Store, wat vind jij daar dan van? Denk je dat het zorgt voor een betere marktwerking of treedt er teveel versplintering op? Laat het ons hieronder weten!

Bron: TechCrunch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.