Gerucht: LG gaat eerste Nexus-tablet maken

lg-android-tablet-optimus-padVolgens informatie van het Russische weblog Mobile Review gaat LG het eerstvolgende Nexus-apparaat produceren. Zoals we allemaal weten kreeg HTC de opdracht om de Nexus One te maken, waarna Samsung aan de slag ging met de Nexus S. Het derde apparaat in dit rijtje wordt naar verluid een tablet, gemaakt door LG. Het gaat daarbij om een Nexus-tablet, dus een apparaat met originele Android-firmware zonder aanpassingen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Details zijn er nog nauwelijks, maar volgens Mobile Review zal het apparaat worden gebruikt als basis voor Google’s ontwikkelwerkzaamheden. Het draait op Honeycomb (Android 3.0) en wordt halverwege de zomer of begin van de herfst uitgebracht. Het zou hierbij kunnen gaan om een prototype, bedoeld voor interne ontwikkeling. Hoe dan ook: het is wel eens tijd voor een Nexus-tablet.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.