Gerucht: Nokia gaat in september Android-toestel aankondigen

Redactie
6 juli 2009, 10:50
1 min leestijd
Gerucht: Nokia gaat in september Android-toestel aankondigen
nokia android


In de media circuleert momenteel een merkwaardig gerucht: Nokia zou bezig zijn om een Android-toestel te ontwikkelen. De Britse kwaliteitskrant The Guardian schrijft dat Nokia van plan is om het nieuwe touchscreen-toestel op Nokia World in september te onthullen.

Het artikel noemt ‘industry insiders’ als bron van de informatie, zonder namen of hun rol in de mobiele wereld te onthullen. Harde bewijzen zijn er nog niet; het enige aanknopingspunt is het feit dat Nokia en Intel een overeenkomst hebben getekend om een nieuw soort apparaat te ontwikkelen. Dat leidde meteen tot geruchten dat Nokia bezig zou zijn met een netbook.

Lees verder na de advertentie.

Een combinatie in de vorm van een Android-netbook is echter ook goed mogelijk (hoewel het artikel van The Guardian het expliciet heeft over een ‘smartphone’). Nokia heeft daarvoor in eigen huis het Maemo-besturingssysteem ontwikkeld, op basis van Linux. Ze gebruikten het eerder op een serie internet tablets, die ook geschikt blijken voor Android: bij de N810 internet tablet is al gedemonstreerd dat het mogelijk is om er Android op te draaien. De op Maemo gebaseerde toestellen zijn maar matig populair; misschien wil Nokia toch een groter stuk van de markt pakken door voor Android te kiezen.

Nokia zelf heeft nooit de Open Handset Alliance afgewezen, maar toch zou de keuze voor Android revolutionair zijn omdat Nokia dé grote naam achter de Symbian Foundation is. Engadget meent zelfs, dat toegeven aan Android zou betekenen dat je zelfs als marktleider geen standaarden kunt afdwingen. Ook krijgt Nokia er bij de keuze voor Android twee geduchte concurrenten bij: HTC en Samsung.

Meer info: The Guardian: Nokia turns to Android in smartphone wars

Categorie: Smartphones
Spotlight: Android
Merk: Nokia

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's