Gerucht: Samsung bereidt bod op Nokia voor
Redactie

Volgens journalisten van de Wall Street Journal bereidt Samsung een bod op het Finse Nokia voor. Zowel Nokia als Samsung hebben gezegd niet te reageren op deze geruchten. Op een gerucht over het ontslag van 7.000 werknemers reageerde Nokia met hetzelfde antwoord, maar enkele weken later werden alsnog 7.000 mensen op straat gezet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Is het waarschijnlijk dat Samsung een overname van Nokia voorbereidt? Volgens een artikel op techeye.net zijn enkele topmanagers bij Nokia erg ontevreden over de manier waarop de samenwerking met Microsoft tot stand is gekomen. Er gaan geruchten dat de samenwerking tussen Nokia en Microsoft meer lijkt op een overname door Microsoft.

Microsoft heeft dankzij de overname nu invloed op de bedrijfsvoering van Nokia, niet geheel onbelangrijk is ook dat de huidige CEO van Nokia, Stephen Elop, eerst bij Microsoft heeft gewerkt. Microsoft kan, als het wil, Nokia volledig strippen en wat overblijft voor een flink bedrag verkopen aan bijvoorbeeld Samsung. Hoe deze constructie er dan uit zou komen te zien lijkt nog vaag, of dit überhaupt doorgaat is natuurlijk ook nog niet zeker.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.