Gerucht: Samsung Galaxy 2 krijgt hoogwaardig R-Resistive scherm

Redactie
7 december 2009, 12:11
2 min leestijd
Gerucht: Samsung Galaxy 2 krijgt hoogwaardig R-Resistive scherm
samsung screen

Een redacteur van de website mobile-review.com heeft via Twitter wat specificaties van de Samsung Galaxy 2 laten lekken. Eldar Murtazin verwacht een lancering in het tweede kwartaal van 2010 of later. De opvolger van de Samsung Galaxy krijgt een 4 inch AMOLED-scherm waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuwe schermtechnologie: R-Resistive.

De Samsung Galaxy heeft verder 32GB opslagruimte, Android 2.1 en een aantal Samsung-diensten. De Samsung Galaxy was het eerste Android-toestel van Samsung. De pas gelanceerde Samsung Galaxy Spica is niet de opvolger daarvan, maar een wat goedkopere variant. Wat de Galaxy 2 betreft lijkt er sprake van een toestel in dezelfde prijsklasse als de originele Galaxy. Op het eerste gezicht lijkt het R-Resistive scherm een tegenvaller, omdat resisitieve schermen meestal in goedkope toestellen worden toegepast. In dit geval is echter sprake van een nieuwere variant die volgens Murtazin beter is dan een capacitief scherm. Deze technologie is al gebruikt in enkele Samsung-producten, zoals de Samsung Omnia II en de Samsung Jet.

Lees verder na de advertentie.

resistive touchscreen

Hoe zit dat nou precies? In feite zijn er twee soorten touchscreens: capacitief en resistief. Aanhangers van de Nederlandse taal noemen het liever aanraak- en drukgevoelig. Een capacitief scherm is alleen met je vingers te bedienen en niet met een stylus of handschoen. Elektrische geleiding van je huid zorgt voor een stroomwisseling, zodat gedetecteerd kan worden waar je het scherm hebt aangeraakt. Capacitieve schermen zijn sneller dan resistieve, maar ook duurder en minder nauwkeurig. Resistieve schermen, zoals in de HTC Tattoo of de HTC Touch Diamond, zijn met een stylus te bedienen en nauwkeuriger aan te tikken. Dit werkt met twee schermlagen, die tegen elkaar aan worden gedrukt, waarna een stroomverschil ontstaat. Het werkt ook met een vinger of een handschoen. Een goede vergelijking van de twee technologieën is te vinden bij AllAboutSymbian.

Nieuwe schermtechnologie probeert het beste van twee werelden te verenigen. Samsung heeft daarvoor R-Resistive schermen ontwikkeld. Toestelmaker RIM heeft een patentaanvraag lopen voor een soortgelijke technologie, waarbij de snelheid van een capacitief scherm en de ondersteuning voor multitouch en vingerbewegingen wordt gecombineerd met de nauwkeurigheid van een resistief scherm. Zo’n hybride scherm is wel een stuk duurder en daardoor alleen weggelegd voor high-end toestellen.

Waar mobile-review.com de informatie over de nieuwe Samsung Galaxy 2 vandaan heeft is uit de 140 karakters niet op te maken. De website vond het zelf in ieder geval niet de moeite waard om er al een artikel over te schrijven.

Via: Twitter, Eldar Murtazin
Er is nog niet bekend hoe de Samsung Galaxy 2 eruit komt te zien. Het toestel op de afbeelding bij dit artikel is geen Samsung.

Categorie: Fabrikanten
Merk: Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's