Gerucht: Samsung Galaxy Note III heeft aluminium behuizing

Redactie
14 april 2013, 11:51
2 min leestijd
Gerucht: Samsung Galaxy Note III heeft aluminium behuizing
galaxy-note-ii

Plastic of aluminium? Bij elke nieuwe smartphone die je koopt, sta je weer voor de vraag. Samsung domineert de markt met toestellen die van plastic zijn gemaakt. Wil je een duurdere uitstraling of betere materialen, dan moet je bij HTC of Sony zijn. Toch zou Samsung plannen hebben om de Samsung Galaxy Note III uit te voeren in een hoogwaardige aluminium behuizing. Ze stappen daarbij af van het gebruikelijke dunne plastic.

Dat meldt Sammobile, een website die doorgaans goed is geïnformeerd. Dat Samsung overweegt over te stappen op aluminium zou te maken hebben met de populariteit van de HTC One met aluminium behuizing. Dit toestel werd geprezen om het design en de strakke unibody behuizing, dat uit één stuk metaal is opgebouwd. Samsung gebruikte al aluminium in de Wave-toestellen, maar kiest voor de Galaxy-toestellen telkens opnieuw voor plastic. Hoog tijd om het roer om te gooien?

Lees verder na de advertentie.

Samsung zou bezorgd zijn dat de plastic toestellen een achterstand opleveren op de concurrentie. Telkens blijkt uit reviews dat de dunne plastic behuizing niet in de smaak valt en dat de bouwkwaliteit verbeterd kan worden. Samsung reageerde daar onlangs nog op: het dunne plastic zou nodig zijn voor de massaproductie. Bij gebruik van andere materialen is het onhaalbaar voor Samsung om de smartphones met miljoenen tegelijk van de lopende band te laten rollen. Er zijn ook voorstanders van plastic: het zou minder snel krassen en maakt het toestel lichter van gewicht. Samsung’s positie lijkt door het gebruik van plastic nog niet te worden bedreigd. De toestellen worden massaal verkocht, terwijl HTC het met z’n luxere materialen een stuk moeilijker heeft om winst te maken. Maar nu HTC bezig is met een comeback, wordt er extra kritisch naar Samsung gekeken.

Sammobile meldt via een interne bron dat Samsung onderzoekt of de Galaxy Note III een aluminium behuizing kan krijgen. De Note III heeft een 6-inch scherm, 13-megapixelcamera en nieuwste versie van Android (waarschijnlijk Android 5.0). Er is nog wel één probleem: als Samsung kiest voor een aluminium behuizing, dan zal er een manier moeten worden gevonden om die in massaproductie te fabriceren. Maar dat is er nog niet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy Note
Samsung Galaxy Note

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu