Gerucht: Snellere versie Samsung Galaxy S II op komst
Wouter Nijsen

samsung-galaxy-s-IIDe nieuwe week begint met een aardig gerucht. Samsung zou plannen hebben om de Galaxy S II licht op te voeren. De huidige versie van de Galaxy S II heeft een dual-core procesoor die draait op 1,2GHz. De gebruikte Exynos SoC blijft hetzelfde maar zal een kleine snelheidsverhoging krijgen naar 1,4GHz. Volgens de geruchten overweegt Samsung deze kleine boost om ook de rest van dit jaar de concurrentie te kunnen blijven bijbenen, of zelfs voor te blijven. De vernieuwde versie van de S2 gaat hoogstwaarschijnlijk de Samsung Galaxy S2 Plus heten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Gek genoeg moet die concurrentie niet in de Android-hoek maar juist bij Apple gezocht worden. De volgende generatie van de iPhone, de iPhone 5, zou namelijk uitgerust worden met dezelfde A5 processor als in de iPad 2 te vinden is. De A5 processor die Apple in de iPad 2 gebruikt draait echter “slechts” op 1GHz. Denkt Samsung een 400MHz hogere snelheid nodig te hebben om de iPhone 5 voor te blijven? De Galaxy S II met de snellere processor komt in september op de markt, toevallig de maand waarin Apple’s nieuwe smartphone het levenslicht ziet. Het is overigens nog niet duidelijk of de upgrade leidt tot een “Galaxy S II Plus“ die als nieuwe Android-telefoon naast het origineel op de markt komt, of dat er gewoon 1 versie van de Galaxy S II blijft bestaan die vanaf september wat extra snelheid in huis heeft. Voor huidige Galaxy S II gebruikers zou een officiële software-update die zorgt voor een hogere snelheid natuurlijk het mooiste zijn.

Via: propherald

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.