Gerucht: Sony Ericsson werkt aan Android Walkman-telefoon, Sony werkt aan Android-tablet

Redactie
1 juni 2010, 19:52
1 min leestijd
Gerucht: Sony Ericsson werkt aan Android Walkman-telefoon, Sony werkt aan Android-tablet
sony-ericsson-Walkmann-android

Sony Ericsson heeft al wat Android-toestellen laten zien, maar mogelijk komen er nog meer toestellen aan. De Italiaanse website HDblog.it heeft geruchten opgevangen over een Walkman-telefoon met 2,6 inch touchscreen, 600 MHz processor, een 5,1 megapixel camera zonder LED-flitser, maar wel met GPS, Bluetooth en 3G.

Het toestel zou lijken op de eerder aangekondigde X10 Mini. Volgens de geruchten komt er volgende maand een aankondiging. Een andere mogelijkheid is dat ook in de serie Cybershot-telefoons een Android-toestel komt.

Lees verder na de advertentie.

Esato publiceerde een foto van het toestel:

walkman telefoon

Sony zelf zou van plan zijn een Android-tablet te ontwikkelen. In een interview met de Wall Street Journal heeft Sony bevestigd dat er plannen zijn. Het gaat om een iPad-killer, waarbij een investering bij Samsung wordt gedaan om de productie van LCD-schermen mogelijk te maken. Sony’s Chief Financial Officer Nobuyuki Oneda zegt dat zijn bedrijf…

…has to develop a device similar to Apple’s iPad tablet computer, because it is a different product category than the company’s existing electronic-book reader.

Waarom Android? Dat werd niet met zoveel woorden gezegd, maar Sony werkt al samen met Google om producten rondom Google TV te maken. Sony’s bestuursvoorzitter Sir Howard Stringer vertelde op een persconferentie over de Android-gebaseerde tv: “This really is a very big deal”. Stringer heeft net een forse reorganisatie in de tv-groep achter de rug, waarbij voormalige managers van de divisies voor VAIO PC’s, Playstation, netwerken en mobiele producten op belangrijke posities zijn terechtgekomen. Sony kondigde vorig jaar al plannen aan om een eigen muziek-, film- en gameservice te starten, gebaseerd op het bestaande PlayStation Network (PSN).

Categorie: Tablets
Merk: Sony

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's