De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Gerucht: Vodafone update Magic naar Android 2.0, T-Mobile G1 blijft achter

Wouter Nijsen
26 februari 2010, 9:22
1 min leestijd
Gerucht: Vodafone update Magic naar Android 2.0, T-Mobile G1 blijft achter

De HTC Magic was het eerste Android-toestel dat via Vodafone in Nederland verkrijgbaar was. De Magic werd in eerste instantie geleverd met Android 1.5 maar kreeg recent een update naar versie 1.6. Lange tijd was het onduidelijk of de Magic nog voor een firmware-update in aanmerking zou komen. Volgens experts zou het niet al te ruim bemeten geheugen van het toestel een belemmering gaan vormen voor toekomstige versies van Android.

Via het Twitter-account van de Spaanse tak van Vodafone komt nu echter opmerkelijk nieuws naar buiten. Eén van de volgers vroeg of en wanneer er een update voor de Magic uit zou komen. Tot ieders verbazing antwoordde Vodafone via Twitter dat een update naar Android 2.0 voor de Magic volgende maand uitgerold gaat worden.

Lees verder na de advertentie.

Goed nieuws dus voor de Vodafone Magic-gebruikers. T-Mobile heeft via hun klantenforum echter slecht nieuws voor de Android-gebruikers van het eerste uur. De T-Mobile G1 zal geen updates meer krijgen, in ieder geval niet naar Android 2.1

In tegenstelling tot de eerdere berichtgeving over een update van de G1, zal T-Mobile geen update uitbrengen voor de G1. Dit heeft de volgende reden:

Google stelt hoge eisen aan de hardware voor ‰clair. De G1 voldoet hier niet aan vanwege een tekort aan geheugen. Dit brengt een slechte klantervaring met zich mee. Dit is de officiele statement van Google.
T-Mobile is het hiermee eens omdat wij het erg belangrijk vinden dat de klantervaring verbetert qua handset performance door een software update en juist niet verslechtert.

Het is bijna maart, dus als de update er inderdaad aan zit te komen zullen de eerste blije Magic gebruikers zich hopelijk binnenkort melden.

Via o.a. Tweakers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu