Gerucht: volgende Google Nexus wordt een heuse superphone

Wouter Nijsen
15 juni 2011, 21:55
1 min leestijd
Gerucht: volgende Google Nexus wordt een heuse superphone
Nexus-4G_Android

Met enige regelmaat duiken er afbeeldingen of gedeeltelijke specificaties op van de volgende Nexus Android-telefoon van Google. Alle speculaties ten spijt worden de meeste geruchten na korte tijd ontzenuwd als onzin. De website Boy Genius Report meent nu echter betrouwbare informatie over de volgende Nexus te hebben. Als de informatie van BGR klopt is in elk geval één ding zeker, de nieuwe Nexus wordt een heuse Android superphone.

Het lijstje met imposante specificaties maakt ondermeer melding van een 1,5 GHz dual-core processor, een 720p touchscreen en 1 GB RAM. De aanwezige camera is ‘slechts’ 5 megapixel maar kan video opnemen in 1080p. Opmerkelijk is dat er geen hardware toetsen meer op het toestel aanwezig zijn. Dit betekent dat de bekende Android-knoppen dus net als in Honeycomb alleen softwarematig aanwezig zijn.

Lees verder na de advertentie.

Het is aannemelijk dat Ice Cream Sandwich de te gebruiken Android-versie is. Overigens hoeft het niet te betekenen dat dit inderdaad dé nieuwe Nexus is. Het kunnen evengoed specificaties van een zogenaamd ‘referentie-toestel’ zijn. Met deze referentie kunnen de verschillende fabrikanten vervolgens aan de slag en hun variant ontwikkelen. Uiteindelijk zal Google dan een keuze uit de aangeboden ontwerpen maken. In november zou de nieuwe Nexus volgens de gepresenteerd worden en dan weten we of we met een Nexus van HTC, LG, Samsung of één van de minder bekende fabrikanten te maken hebben.

Via: BGR

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu