Gerucht: vouwbare Google “Pixel Notepad” wordt goedkoper dan Galaxy Z Fold 3

Mike Peek
15 januari 2022, 13:18
2 min leestijd
Gerucht: vouwbare Google “Pixel Notepad” wordt goedkoper dan Galaxy Z Fold 3

Google werkt volgens geruchten nog steeds aan een vouwbare Pixel-telefoon, die mogelijk de “Pixel Notepad” gaat heten. Het toestel moet goedkoper worden dan zijn directe concurrenten.

Lees verder na de advertentie.

‘Vouwbare Google Pixel goedkoper dan verwacht’

Komt hij er nou wel of niet? Er gaan al jaren geruchten dat Google aan een vouwbare Pixel-telefoon werkt, die je open kunt klappen tot een kleine tablet. Af en toe lezen we echter ook dat de zoekgigant de ontwikkeling van het toestel stopt. Volgens 9to5Google is het project gelukkig springlevend. De smartphone gaat mogelijk “Pixel Notepad” heten.

Opvallend is dat het toestel relatief betaalbaar lijkt te worden. De Pixel Notepad zou minder kosten dan de vergelijkbare Samsung Galaxy Z Fold 3, die een adviesprijs heeft van 1799 euro. Dat zou behoorlijk onverwacht zijn. De eerste Galaxy Fold kostte zelfs meer dan 2000 euro.

Samsung Galaxy Z Fold 3
Samsung Galaxy Z Fold 3

Wanneer we een vouwbare Google Pixel kunnen verwachten, is onduidelijk. 9to5Google schrijft verder dat het toestel bij de release waarschijnlijk niet in grote aantallen verkrijgbaar zal zijn. Het is daarom goed mogelijk dat het bedrijf de Pixel Notepad aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten uitbrengt.

Ook de normale smartphones van Google, zoals de Pixel 6 en 6 Pro, zijn overigens niet officieel in Nederland verkrijgbaar. Die kun je echter via omwegen in huis halen, bijvoorbeeld door naar Duitsland te rijden.

Mogelijke specificaties van de Google Pixel Notepad

Over de vouwbare Google Pixel hebben we de afgelopen tijd al wat mogelijke specificaties gelezen. De kans lijkt groot dat het toestel op de Tensor-chip draait die ook in de Pixel 6 en 6 Pro zit. Wel zou de Pixel Notepad minder goede camera’s hebben. In het vouwbare ontwerp is geen ruimte voor zulke grote lenzen. Waarschijnlijk moeten we het met de camera’s van de Pixel 5 doen.

Wil je up-to-date blijven over Googles Pixel-plannen? Houd dan vooral de website in de gaten. Schrijf je daarnaast even in voor de Android Planet nieuwsbrief, download de gratis Android Planet-app en volg ons natuurlijk even op Instagram en Facebook.

Lees het laatste nieuws over Google:

Bron: 9to5Google
Bron afbeelding: LetsGoDigital
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel Fold
Google Pixel Fold

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu