GetJar biedt nu ook Google-apps aan

Redactie
4 oktober 2011, 14:07
1 min leestijd
GetJar biedt nu ook Google-apps aan

Downloadwinkel GetJar biedt nu ook Google-apps aan zoals Gmail, Google Docs en Google Maps. GetJar staat bekend om het gratis aanbieden van Android-apps, maar hoe de officiële Google-apps hier terecht zijn gekomen is de grote vraag. Alleen Android-apparaten die door Google zijn goedgekeurd krijgen toegang tot de Android Market wat tot voor kort de enige manier was om de Google-apps te kunnen downloaden.

Het lijkt niet om een fout te gaan, aangezien GetJar een legitieme partij is en niet het risico zou lopen het grote Google tegen zich in het harnas te jagen. Waarom Google er nu voor kiest om de apps via GetJar te distribueren is echt een raadsel. Google nam onlangs wel de marketingdirecteur van GetJar over en wellicht dat dit onderdeel van de deal was.

Lees verder na de advertentie.

Als je een Android-apparaat hebt dat geen toegang tot de Android Market heeft is het een goede manier om toch de Google-apps binnen te halen. Zo hebben de meeste goedkope tablets van rond de honderd euro hebben normaliter geen toegang tot de Android Market. Hetzelfde geldt voor de onlangs aangekondigde Amazon Kindle Fire die wel draait op Android maar geen goedkeuring aan Google heeft gevraagd voor het gebruik van haar apps.

Bron: Android Central

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu