GetJar Gold is ook succesvol voor ontwikkelaars

Redactie
22 september 2011, 15:30
1 min leestijd
GetJar Gold is ook succesvol voor ontwikkelaars
GetJar Gold Imperio

Onlangs kondigde de downloadwinkel GetJar haar GetJar Gold dienst aan, waarbij continu een vijftigtal kwalitatief hoogwaardige apps gratis worden aangeboden. Hiervoor betaalt de aanbieders de ontwikkelaars een bepaald bedrag per download. Dit zakenmodel blijkt nu goed uit te pakken voor ontwikkelaars. Zo maakte Mobisoft bekend dat in de eerste week haar remote desktop app Imperio meer werd gedownload dan tot nu toe in de Android Market waar de app sinds het einde van de zomer te vinden is. Er werd drie keer meer winst werd behaald met GetJar Gold dan tot nu toe in de Android Market.

Uit het verhaal blijkt dat GetJar Gold voor alle betrokken partijen goed werkt. De gebruikers krijgen gratis apps, ontwikkelaars krijgen betaald en aanbieder GetJar krijgt bezoek en maakt hierdoor winst. Of de dienst ook op de langere termijn zal blijven werken is nog maar de vraag. Dit succesverhaal van Mobisoft laat zien dat het gratis aanbieden van apps ook winstgevend kan zijn. GetJar bekostigt de downloads deels door het aanbieden van gesponsorde apps tussen de gratis apps.

Lees verder na de advertentie.

Tot nu toe zijn er maar weinig plaatsen waar je gratis Android-apps kunt downloaden waarvoor je in de Android Market moet betalen. De Amazon App Store biedt elke dag één app aan die normaal betaald is, maar deze dienst is officieel alleen nog maar te gebruiken in de Verenigde Staten. Hoewel de Amazon App Store deze week wel eventjes in Nederland te benaderen was, is de toegang nu weer geblokkeerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu