De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

GetJar voegt de beste 50.000 gratis apps van de Android Market toe

Redactie
25 oktober 2011, 15:38
1 min leestijd
GetJar voegt de beste 50.000 gratis apps van de Android Market toe
GetJar voegt beste 50.000 gratis apps van de Android Market toe

De alternatieve downloadwinkel GetJar heeft de beste 50.000 gratis apps die in de Android Market te vinden zijn toegevoegd aan haar aanbod. Als je nu op GetJar naar een van deze apps zoekt zie je het icoon en de beschrijving van deze applicatie staat met een link naar de Android Market. De Android-apps blijven dus op de servers van Google staan, GetJar verwijst er alleen naar.

GetJar heeft ervoor gekozen om de gratis apps om te nemen om zo het aanbod voor haar gebruikers te vergroten. Hoewel ze zelf de applicaties niet aanbiedt op haar eigen servers, raadt ze ontwikkelaars wel aan om hun apps ook bij GetJar in te dienen. Voor de eindgebruikers heeft deze manier van aanbieden het voordeel dat je vlugger goede apps ontdekt. Nadeel is wel dat het downloaden zo redelijk omslachtig is. Je moet alsnog naar de Android Market om de apps daadwerkelijk binnen te halen.

Lees verder na de advertentie.

Het grote voordeel van GetJar is dat de aangeboden applicaties ook op Android-apparaten geïnstalleerd kunnen worden die niet door Google zijn goedgekeurd. Als je nu op een dergelijk apparaat naar Android-apps op zoekt die alleen maar in de Android Market staan zullen die niet te downloaden zijn. Wel zijn diverse Google-apps zoals Gmail, Google Maps en Google Docs via GetJar te downloaden op onofficiële Android-apparaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu