Gigabyte presenteert dual-sim Android-telefoon

Wouter Nijsen
29 april 2011, 11:04
1 min leestijd
Gigabyte presenteert dual-sim Android-telefoon
Gigabyte Smart Android

Het Taiwanese bedrijf Gigabyte kennen we vooral van hun computer-onderdelen, maar het bedrijf is tevens al langer actief op de smartphone-markt. Zo zijn er in het verleden al diverse Windows Mobile PDA’s en smartphones van Gigabyte verschenen die echter geen groot succes in Europa waren. Met de GSmart G1317S wordt een nieuwe poging ondernomen, nu in de wereld van de Android-telefoons.

De GSmart G1317S wordt in de markt gezet als een budget Android-telefoon en kost ongeveer €200,-. Voor dat bedrag heb je in ieder geval een android-telefoon die twee simkaarten lust, maar waarvan de overige specificaties begrijpelijker wijze niet wereldschokkend zijn. Het capacitieve touchscreen heeft een formaat van 3,2″ met een resolutie van 400×240 pixels. Als processor is gekozen voor de Qualcomm MSM 7225-1 die draait op 528MHz. Er is voorzien in 512MB geheugen. Gigabyte heeft het uiterlijk van Android 2.2 licht aangepast met een eigen interface. Er worden tevens een aantal speciale apps meegeleverd, zoals Smart Dialer, waarmee je sneller het gewenste contactpersoon kunt zoeken, en Smart Input. Dit is een aangepaste versie van Swiftkey, een toetsenbord dat tekst-voorspelling kan geven op basis van de reeds ingevoerde tekst. De software maakt als het ware de zinnen voor je af.

Lees verder na de advertentie.

Het is nog niet bekend of we de GSmart G1317S ook op de Nederlandse markt kunnen verwachten. Gezien het grote aanbod van Android-telefoons in ons land is het overigens nog maar de vraag of dit dual-sim toestel met deze specs hier zo succesvol zal zijn.

Via o.a. AndroidOS.in

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu