De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Gingerbread dominante Android-versie, gebruik Froyo loopt iets terug

Redactie
4 november 2011, 16:01
1 min leestijd
Gingerbread dominante Android-versie, gebruik Froyo loopt iets terug
Gingerbread dominante Android-versie, gebruik Froyo loopt iets terug

Google heeft nieuwe cijfers bekend gemaakt over het gebruik van de verschillende Android-versies (gekeken naar de laatste twee weken eindigend op 3 november). Hieruit blijkt dat Android 2.3 Gingerbread het populairst is. 44,4 procent van alle Android-apparaten zijn voorzien van Gingerbread. Het aandeel van Android 2.2 Froyo is iets teruggelopen maar nog altijd aanzienlijk met 40,7 procent. Android 2.1 Eclair wordt door 10,7 procent van de Android-apparaten gebruikt. Het aandeel van Honeycomb is iets gestegen tot 1,9 procent

Dat Android 2.3 Gingerbread de grootste Android-versie is ligt voor de hand. De laatste tijd komen steeds meer telefoons uit voorzien van Gingerbread. Froyo daarentegen is ook nog steeds breed vertegenwoordig met een aandeel van 40 procent. Dit betekent dat veel Android-telefoons nog aan het afwachten zijn op een update of die nooit meer zullen ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

Android 2.x verhoudingen

Kijkend naar de cijfers van Honeycomb blijkt dat het gebruik van Android-tablets vooralsnog tegenvalt. Slechts 1,9 procent van alle Android-apparaten draait op Android 3.x en dat is aan de lage kant. Nu zijn er ook veel tablets die voorzien zijn van een Android 2.x maar hoeveel dit er precies zijn is niet duidelijk. Google kan alleen apparaten meten die toegang hebben tot de Android Market.

Aandeel Android-versies
Android-versies met percentages

Bron: Android Developers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu