De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Gingerbread-update voor Desire: wat kunnen we verwachten?

Redactie
11 april 2011, 15:04
2 min leestijd

Binnenkort ontvangt de HTC Desire een Gingerbread-update. Er is tot nu toe nog weinig bekend over wat voor nieuwe functies de Desire krijgt. Voorlopig gaan we ervan uit dat de Desire dezelfde schil krijgt als de Desire S. De Desire S draait al op Android 2.3.3 en komt qua specificaties overeen met de normale Desire. Het is aannemelijk dat HTC de schil van de Desire S ook op de Desire zet. Maar wat gaat er dan veranderen?

Lees verder na de advertentie.

Quick Settings

Mensen met een Samsung-telefoon weten hoe fijn het is om instellingen te wijzigen in de notificatiebalk te hebben. Waarschijnlijk krijgt ook de Desire zo’n Quick Settings-menu. Trek de notificatiebalk naar beneden en je kunt allerlei instellingen wijzigen, bijvoorbeeld GPS uitzetten of Bluetooth activeren. Schuif de notificatiebalk naar boven om de instellingen weer te verbergen. De laatste versies van HTC Sense beschikken over een Quick Settings-menu, dus het is aannemelijk dat ook de Desire zo’n menu krijgt.

Nieuwe klok

De klok van de HTC Desire S heeft de mogelijkheid om een sociale feed weer te geven, bijvoorbeeld een laatste Facebook-update of een nieuwe tweet van één van jouw vrienden. Ideaal voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in het weer, maar wel in sociale netwerken. Mogelijk komt deze functie ook naar de Desire. Daarnaast krijgt de klok van de Desire mogelijk een bekend ‘flip’-effectje, waardoor de cijfers van de digitale klok omslaan, net als een oude digitale wekker. Dit flip-effectje is al aanwezig op toestellen als de Desire HD, Desire Z en Desire S.

Nieuwe widgets

Het is aannemelijk dat HTC nieuwe widgets op de Desire installeert. Hierbij kun je denken aan de Boeken-widget, waarmee je snel toegang hebt tot jouw favoriete e-boeken.

Sneller & zuiniger?

Gingerbread brengt wat vernieuwingen onder de motorkap, waardoor de Desire waarschijnlijk nog sneller en zuiniger is. Laten we het hopen! Gingerbread voor de HTC Desire verschijnt mogelijk deze maand nog. Wanneer de nieuwe update gedownload kan worden, dan verschijnt er een bericht op Android Planet!

Via: Engadget

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Desire
HTC Desire

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu