Gingerbread-update voor Samsung Galaxy Ace gestart

Redactie
17 juli 2011, 17:00
1 min leestijd
Gingerbread-update voor Samsung Galaxy Ace gestart
samsung galaxy ace

Samsung heeft de meeste Galaxy-toestellen al een update naar Gingerbread (Android 2.3) gegeven. De Galaxy Ace en de Galaxy Mini bleven nog achter, maar daar komt binnenkort verandering in. De eerste berichten komen namelijk binnen, dat Samsung gestart is met het beschikbaar stellen van Gingerbread via de desktopsoftware Samsung Kies. Ace-gebruikers kunnen daardoor voorgoed Android 2.2 (Froyo) achter zich laten.

Onofficieel kon dat overigens al, want er waren al niet-officiële updates voor de Ace te krijgen. Zelf had Samsung nog niets bekendgemaakt – tot dit weekend, want volgens de website SamFirmware zijn de eerste updates al gesignaleerd in Rusland en Polen.

Lees verder na de advertentie.

SamFirmware is een website, gespecialiseerd in firmware-updates voor Samsung-toestellen. Omdat Samsung de uitrol stapsgewijs laat plaatsvinden, kan het nog even duren voordat de update ook in Nederland beschikbaar is. Toen de Samsung Galaxy Ace in februari op de markt kwam, was hij voorzien van Android 2.2. He toestel met 3,5 inch touchscreen en 800 MHz-processor is gericht op het wat goedkopere segment.

Dat de Galaxy Ace een update naar Gingerbread zou krijgen, was wel te verwachten. In april lekte al een testversie van de Gingerbread-update voor de Galaxy Ace uit.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy Ace
Samsung Galaxy Ace

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu