Zo bewaar je jouw Vine’s inclusief geluid met Giphy

Erwin Vogelaar
31 oktober 2016, 19:31
2 min leestijd
Zo bewaar je jouw Vine’s inclusief geluid met Giphy

Vine gaat er mee stoppen, dus er wordt tijd om na te denken hoe je jouw filmpjes gaat opslaan. Met een nieuwe tool zet Giphy Vine-filmpjes om in gifs en worden de originele video’s ook bewaard.

Lees verder na de advertentie.

Giphy Vine

Toen door Twitter bekend werd gemaakt dat Vine in de komende maanden stopgezet wordt, kondigde gif-dienst Giphy al snel een tool aan om Vine’s om te zetten in gifs. Deze tool heeft niet lang op zich laten wachten, want je kunt er nu al gebruik van maken. Hoewel Twitter pas over enkele weken of maanden de stekker uit Vine trekt en de filmpjes via de website van Vine beschikbaar blijven, kun je beter het zekere voor het onzekere nemen.

giphy vine

We hadden onze twijfels over het omzetten van een Vine naar een gif, omdat er zonder geluid vaak weinig overblijft. Giphy bewaart echter ook gewoon de originele video inclusief geluid. Om gebruik te maken van de tool kun je naar deze website gaan. Eerst moet je daar een Giphy-account maken. Daarna kun je de url naar jouw profiel opgeven. Je mag maar één Vine-profiel opslaan. Als je meerdere Vine-profielen hebt moet je even met Giphy contact opnemen. Vervolgens gaat Giphy aan de slag met je korte video’s en krijg je een e-mail zodra je volledige bibliotheek aan Vine’s is opgeslagen als een serie gifs. Bij een gif zal een link geplaatst worden naar de originele Vine. De video wordt tevens als bronbestand opgeslagen inclusief geluid.

Het gaat overigens goed met Giphy. Het bedrijf heeft weer eens 72 miljoen dollar aan investeringen ontvangen, waardoor Giphy nu 600 miljoen dollar waard is. Er werken ongeveer 75 mensen bij het bedrijf. Het extra geld gaat gestopt worden in redactiewerk en nieuwe technische mogelijkheden. De gif-dienst kennen we als database vol bewegende plaatjes voor apps als Slack, Telegram en Tinder.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu