De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google stelt Glass etiquette op: dit zijn de do’s en don’ts

Redactie
19 februari 2014, 13:34
2 min leestijd
Google stelt Glass etiquette op: dit zijn de do’s en don’ts
Glass etiquette

Google heeft woensdag zijn eigen Glass etiquette opgesteld, met allerlei adviezen over het dragen van Glass in het openbaar. De afgelopen jaren is het Glass Explorer-programma enorm gegroeid, en Google wil die grote groep enkele richtlijnen meegeven voor het gebruik van Google Glass – en met name de privacygevoelige kwesties rondom de slimme bril.

Zo benoemt Google in zijn Glass etiquette de belangrijke do’s en don’ts van de bril. De internetgigant noemt zelfs de term ‘Glasshole’ – een scheldwoord voor Glass-dragers – en hoe je geen ‘Glasshole’ wordt.

Lees verder na de advertentie.

Glass etiquetee

Onder de do’s meldt Google dat je de wereld om je heen moet verkennen, de spraakcommando’s moet gebruiken, toestemming moet vragen als je iemand wilt fotograferen of filmen, een lockcode gebruiken voor Glass en, als actieve Glass Explorer, veel feedback geven op de slimme bril. Het zijn vrij logische do’s, maar desalniettemin niet minder belangrijk.

De don’ts zijn interessant. Zo vindt Google dat je niet constant naar het prisma van Glass behoort te kijken – zij noemen dit ‘Glass out’. “Glass is gemaakt om steeds kleine blokjes informatie te tonen waardoor je snel weer kan terugkeren naar hetgeen dat je aan het doen was. Ga dus geen boek lezen met Glass”, aldus Google.

google-glasses-sterkte

Ook vindt Google dat je geen ‘Glasshole’ mag zijn: “Respecteer anderen en beantwoordt de vragen van mensen over Glass vriendelijk. Geef anders een demo om te laten zien wat de bril kan. En onthoud: waar je smartphone niet is toegestaan, zet dan ook Glass af.”

De andere twee don’ts zijn Glass gebruiken tijdens gevaarlijke sporten – Glass is immers enorm fragiel – en verwachten dat je met rust gelaten wordt als je Glass draagt. Volgens Google moet je als Glass Explorer voorbereid zijn aan de stortvloed van vragen over Glass. “Heb je een romatisch diner in een restaurant? Zet Glass dan af. Zo voorkom je dan anderen plotseling aan jouw tafel gaan staan om vragen te stellen over Glass”, aldus Google.

Meer lezen over Glass?

Google Glass is nog niet verkrijgbaar in Nederland. Wel is het mogelijk om een Nederlandse Glass Explorer te worden. Hoe? Dat lees je in ons artikel Google Glass Nederland. Check ook onze Google Glass review, inclusief uitgebreide video.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Glass
Google Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu