Samsung kijkt af: mogelijk glanzende Galaxy S7 in de maak

Foto’s van een glossy black Samsung Galaxy S7 zijn online opgedoken. De kleur lijkt echter hevig geïnspireerd te zijn door de glanzende iPhone 7 die sinds kort in de winkels ligt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Glossy Black Galaxy S7

Een Chinese medewerker van de fabrikant deelde al enkele foto’s van de glanzend zwarte Galaxy S7 via sociale media. Daardoor krijgen we de eerste blik op de ‘Glossy Black’-variant van het vlaggenschip. De nieuwe kleur ligt vanaf volgende maand in de winkels, zo claimt het doorgaans betrouwbare Sammobile, al is nog onbekend of de glanzende Galaxy S7 ook in Nederland verschijnt.

Samsung lijkt met deze nieuwe kleur wel heel erg in de voetsporen van Apple te treden. Dat bedrijf introduceerde onlangs al een ‘Jet Black’-versie van de iPhone 7. Hoewel fabrikanten de laatste jaren overwegend voor smartphone met matte behuizing kiezen, is de ‘Jet Black’-versie glanzend. Dat is een stuk opvallender, maar trekt wel vingerafdrukken aan.

Natuurlijk is Apple niet de uitvinder van smartphone met glanzende behuizing. Toch is het opvallend dat Samsung juist nu besluit een glanzende Galaxy S7 uit te brengen. Bij de lancering van het toestel begin dit jaar bracht de fabrikant al een zwarte variant uit, maar daar was de kleur een stuk meer mat. Dat het bedrijf nu plotseling met een tweede zwarte variant komt is opmerkelijk.

Meer over de Samsung Galaxy S7

De Samsung Galaxy S7 is uitgerust met een 5,1 inch amoled-scherm. De smartphone blinkt vooral uit met zijn 12 megapixel-camera, die dankzij een Dual Pixel-sensor ook uitstekende foto’s schiet in situaties met weinig licht. De krachtige chipset zorgt voor uitstekende prestaties, terwijl de waterdichte behuizing stevigheid biedt. Het toestel is tijdelijk extra voordelig: met de Galaxy S7 cashback actie krijg je tot 100 euro teruggestort als je het toestel vóór 4 december koopt.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.