De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Gmail wordt slimmer: direct hotels reserveren en reageren vanuit je inbox

Michel van 't Klaphek
26 maart 2019, 20:26
2 min leestijd
Gmail wordt slimmer: direct hotels reserveren en reageren vanuit je inbox

Belofte maakt schuld en Google maakt haar woorden waar. Begin vorig jaar beloofde men Gmail slimmer te maken en ‘meer interactief’ te maken, en vandaag is het zo ver. Dankzij dynamische e-mails kun je direct reageren op afspraken, hotelovernachtingen boeken en meer.

Lees verder na de advertentie.

Gmail AMP: zo wordt je inbox slimmer

In de afgelopen tien jaar is er qua smartphones een hoop veranderd. Behalve aan e-mails dan: die zijn grotendeels hetzelfde gebleven. De berichten zien er ongeveer hetzelfde uit en werken net zo als vroeger. Daar gaat Gmail verandering in brengen.

‘Dynamische e-mails’ zijn namelijk slimmer dan de traditionele berichtjes en maken het makkelijker voor jou om direct vanuit je inbox zaken te regelen. Wanneer iemand voortaan je naam noemt in een Google Docs-bestand kun je hier direct vanuit Gmail op reageren, en afwikkelen.

Gmail AMP Pinterest

Ook Booking.com en Pinterest ondersteunen dynamische e-mails. Je hoeft daarom Gmail niet meer uit om hotelovernachtingen te boeken, of foto’s toe te voegen aan je bord.

Lees ook: Aanpasbare veegbewegingen in Gmail gebruiken: zo doe je dat

Zo werkt het

De dynamische mailtjes maken gebruik van AMP. Dankzij deze techniek laden websites sneller op smartphones, en passen de pagina’s zich aan het schermformaat aan. AMP werd begin 2018 aangekondigd en Google is van plan om er in de toekomst meer mogelijkheden aan toe te voegen.

Een mogelijk interessante toepassing is bijvoorbeeld de trackingcode van postpakketjes checken. Nu is het nog zo dat je deze combinatie van cijfers en letters op de website van de verzender moet invullen, terwijl het veel handiger zou zijn als Gmail direct laat zien waar het pakketje zich bevindt.

De nieuwe functie rolt eerst uit voor de webversie van Gmail. Het is nog onbekend wanneer je ook in de Android-app gebruik kunt maken van slimme mailtjes. In de toekomst moeten meer bedrijven de techniek gaan ondersteunen.

Lees het laatste nieuws over Gmail

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu